Hebban vandaag

Community /

Dit was mijn Hebban Reading Challenge 2019: Paul Huibers

door Hebban Crew 15 reacties
Tot en met het einde van het jaar lichten we elke dag een deelnemer van de Hebban Reading Challenge 2019 uit. Wat was hun meest onverwachte boek, hoeveel boeken telde hun doel en hebben ze dat gehaald? En belangrijker nog: wat staat er op hun leeslijstje voor 2020?

Paul Huibers

Even voorstellen
Ik ben 69 jaar, getrouwd, twee kinderen, 4 kleinkinderen en woonachtig in de Achterhoek. Ik lees mijn hele leven al met veel plezier. Ik lees het liefst historische romans, thrillers en non-fiction. Ik heb weinig affiniteit met de genres feelgood, SF en horror. De drie beste boeken die ik heb gelezen in 2019: Rinkeldekink van Martine Bijl; De kracht van Atlantis van Ayn Rand; Lazarus van Lars Kepler. De drie minste boeken: Otmars zonen van Peter Buwalda; American Psycho van Bret Easton Ellis; Zo begint het slechte van Javier Marias.

Hoeveel boeken heb je in 2019 gelezen?
56

Op hoeveel boeken staat je Reading Challenge 2020?
55

Wat was je meest onverwachte boek?
Het gewicht van inkt van Rachel KadishIk houd van historische romans en dit boek werd mij aanbevolen door een van de Hebban-recensenten. Normaal gesproken ga ik af op mijn eigen gevoel of aanbevelingen van mensen waarvan ik de smaak ken. Dit boek is mij gelukkig goed bevallen (****).

Naar welk boek/welke boeken kijk je nu al uit?
Ik heb momenteel 44 boeken op mijn Te lezen-lijstje staan, waarvan er 24 reeds voorkomen op mijn e-reader. Ik kijk het meest uit naar Gezondheid! van Levi Weemoedt (nog niet in mijn bezit). Ik lees zelden gedichten, maar dit lijkt mij wel wat. Daarnaast ben ik ook zeer benieuw naar Grote verwachtingen van Geert Mak (moet ik ook nog aanschaffen).

Wat vind je zo leuk aan de Hebban Reading Challenge?
De uitdaging is een variëteit aan te brengen in het soort boeken dat ik lees; de uitdaging zit niet in het aantal boeken of het aantal bladzijden. Dat heeft wel eens tot gevolg dat ik een 'verkeerd' boek selecteer (en koop), waar ik niet of met moeite doorheen kom (bijvoorbeeld Otmars zonen).

 

Bekijk Pauls 2019 Challenge

Start jouw Reading Challenge 2020

 



Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dit was mijn Hebban Reading Challenge 2019: Paul Huibers

 

Gerelateerd

Hebban Spots

Hebban Reading Challenge Café

82 volgers

Welkom in het Café rond de Hebban Reading Challenge. Hier kun je al je vragen, opmerkingen, leestips, tipvragen en meer kwijt. Hoe werkt zo'n Challenge, waar is het voor en wat haal je eruit? De...


Gesponsorde boeken