Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Ga op reis in een boek | Bestemming Zuid-Afrika

door Hebban Crew 21 reacties
Zuid-Afrika staat bekend om haar veelzijdige landschappen en avontuur. Je ontmoet er andere culturen, geniet van schitterende stranden, ontdekt wijngaarden, gaat op reis in een van de ontelbare wildparken en leert meer over het veelbewogen verleden. Speciaal voor jou selecteerde de Hebban-redactie negen niet te missen Zuid-Afrika-boeken.

9 leestips voor Zuid-Afrika

(395)
Kort voor haar overlijden dwingt de moeder van Amor Swarts haar man een belofte af, waar alleen hun dochter getuige van is. Hun zwarte hulp Salomé zal haar eigen huis krijgen als dank voor jarenlange trouwe dienst. Amors vader lost de belofte echter niet in.
(295)
Op klaarlichte dag wordt een man in koelen bloede doodgeschoten. Luitenants Bennie Griessel en Vaugh Cupido ontvangen geheimzinnige brieven die mogelijk verband houden, maar moeten zich eigenlijk bezig houden met een vermiste student.
(5)
De poëzie van Antjie Krog is persoonlijk en sterk geëngageerd. Haar stem is afwisselend woedend, kwetsbaar, hoopvol en radeloos. De bundel is een tweetalige uitgave, in het Nederlands en Afrikaans. Haar jongste creatie is een mis over de breekbare aarde.
(3)
Margriet Vos woont in een post-apocalyptisch Zuid-Afrika en moet vluchten. Ze wil naar haar roots, voordat ze vergeet wie ze is. Het boek is een zoektocht naar individuele en collectieve geschiedenis, waarin de lezer getuige is van een uniek Zuid-Afrika.
(16)
De jonge Afrikaner Dirk Le Roux rijdt in Kaapstad dronken een zwart meisje aan. Zijn machtige moeder laat de corruptie en machtsmisbruik van het land voor zich werken. De zwarte rechercheur Turner laat het er echter niet bij zitten en al snel wordt de jacht op hem geopend.
(13)
Jan van Riebeeck sticht de eerste Europese handelspost op Kaap de Goede Hoop. Noah is een zwarte jongen, geadopteerd door een wit gezin. Adele woont in een zwarte buurt die plaats moet maken voor een witte wijk en Simon onderneemt een riskante zeiltocht.
(2)
67 van Zuid-Afrika's beste koks, tuinmannen, bakkers, boeren en locale food heroes bieden de lezer een kijkje in huis en hart. Ze delen de recepten die zij bereiden voor de mensen van wie ze houden, wat gepaard gaat met originele foto's die de essentie van het land vangen.
(24)
Dit is het eerste boek dat gaat over de botsing tussen mens en dier. Journalist en schrijver Joukje Akveld gaat op zoek naar deze schurende confrontaties, om vast te leggen hoe sommige mensen proberen een oplossing te vinden voor bedreigde en verweesde dieren.
(277)
De Nederlander Mulder en de Zuid-Afrikaan Donald raakten als student betrokken bij het internationale verzet tegen de Apartheid. Na veertig jaar halen ze de banden weer aan. De twee mannen ontfermen zich over een verslaafde die ze een toekomst willen bieden.

Bekijk de Zomerlezen-reisbestemmingenOver de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Ga op reis in een boek | Bestemming Zuid-Afrika

 

Gerelateerd