Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #11: Filmische romans en een levensles

door Lindy (Hebban Crew) 27 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Lindy haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(3)

Ik ben vast niet de enige die afgelopen jaar heeft gemerkt: ik heb helemaal niet zoveel nodig. De winkels waren dicht, shoppingdagjes uitgesloten. Ja, ik heb het enorm gemist, het rondstruinen in winkels en een dagje uit met vriendin, zus of mams. Maar het kopen van spullen? Meh. Hoewel ik al nooit een grote koper was (boeken uitgezonderd, natuurlijk), lijkt dit boek vol handige checklists en praktische suggesties me fijn om nog eens extra stil te staan bij het eigen consumptie-gedrag.

(53)

Deze voor mij onbekende Australische schrijfster heeft al een aantal boeken op haar naam staan, maar dit is haar debuut in volwassen fictie. Met een Master in Screenwriting belooft dit een filmisch en meeslepend verhaal te worden, en wie houdt daar nu niet van? De hoofdpersoon is ornitholoog - een kenner van vogels - en besluit de laatste vogels op aarde door massaextinctie te volgen op hun trektocht naar Antarctica. Niet alleen de vogels zijn op de vlucht, ook de hoofdpersoon. Voor welke geheimen is ze op de vlucht?

(75)

Nog een filmische roman. Eind jaren zeventig vertrekt een jonge vrouw op wereldreis en komt terecht op de filmset van de bekende regisseur Billy Wilder. Later volgt ze hem naar Duitsland voor het filmen van wat extra scènes en ontdekt daar zijn duistere familiegeschiedenis. Deze man heeft werkelijk bestaan: Wilder, van Joodse komaf en gevlucht voor het nazisme, was een van de bekendste filmmakers uit de Amerikaanse filmgeschiedenis.

Niet missen!

Er staat weer een mooie week op het programma. We zijn weer een beetje bijgekomen van Het voorwoord van de Boekenweek. Vandaag kun je nog een fijne terugblik lezen op de challenge die boekhandel De Vries Van Stockum op Hebban organiseerde. Natuurlijk kun je alles teruglezen óf zelf nog een poging doen om alle boekjes af te vinken. Voor de grote Hebban Reading Challenge bieden we je eind deze week weer nieuwe leesinspiratie, mét natuurlijk de bijbehorende maandelijkse giveaway.
Nog meer leesplezier: er staat een interview met een nieuw talent in het feelgoodgenre op de planning. Sarah Morgenthaler vertelt alles over de verhalen in haar Moose Springs-serie, die zich afspeelt in Alaska. We blijven in het noorden met illustrator Marieke ten Berge: in de rubriek De Tekentafel vertelt zij over haar tekenwerk voor o.a. Noord en het spiksplinernieuwe Ei moet uit.
Ben je na het kijken van de Netflix-serie The Queen's Gambit helemaal gepakt door het schaakvirus? Dan hebben we tips om verder te lezen. Over uitlezen gesproken: komende zondag is het weer Hebban Uitleesdag. Plan jij die dag ook vrij om je boek - en misschien wel meer dan één - voldaan dicht te kunnen klappen?
Doe dat vooral, want dan kun je vanaf 1 april meedoen met onze volgende leesuitdaging - het jaarlijkse 'Lees eens wat anders in april', waarbij we je aanmoedigen om eens buiten je comfortzone te lezen. Deze week maken we onze plannen daarvoor bekend!

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van … Lindy

'Dit is echt een tussenweekje in mijn leesplannen. Op 1 april begint 'Lees eens wat anders' en mijn boek ligt daar al voor klaar! Deze zesde editie gaan we het eens anders aanpakken en daar heb ik ontzettend veel zin in! Al met al kan een tussentijds boek dus niet al te veel tijd kosten - helaas lukt het me niet meer om een boek per week weg te lezen. Dan komt het goed uit dat ik nog twee novelles over heb van de De Vries Van Stockum-uitdaging. Andere boeken die ik erbij kan pakken zijn ook fijne 'Ik lees af en toe een stukje'-uitgaves, zoals Tijd voor jezelf en Verloren woorden (nog steeds niet uit).

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

816 volgers
416 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #11: Filmische romans en een levensles

Gesponsorde boeken