Jonathan Coe

Newsroom 1 beschrijving bewerken

Jonathan Coe (Bromsgrove, 19 augustus 1961) is een Engels schrijver.Coe studeerde Engelse literatuur aan het Trinity College te Cambridge en doceert momenteel aan de Universiteit van Warwick. Aanvankelijk had hij ambities in de popmuziek, maar vanaf 1987 richt hij zich naast zijn doceren voornamelijk op het schrijven van satirische romans. Vaak verweeft hij politieke thema’s in zijn werk, bijvoorbeeld in What a Carve Up! (1994, Nederlands: Het moordend testament), waarin hij het politieke klimaat onder Margaret Thatcher op de hak neemt. Verder blijft ook zijn liefde voor de muziek voortdurend als rode draad aanwezig. Hij toont zich een liefhebber van progressieve rock en zijn boek The Rotters' Club (2001) is bijvoorbeeld genoemd naar een album van Hatfield and the North. 

The Rotters' Club en What a Carve Up! werden bewerkt voor de BBC en The Dwarves of Death (1990) werd verfilmd als Five Seconds to Spare. Het werk van Coe werd meermaals onderscheiden, onder andere met de Prix Médicis en de International IMPAC Dublin Literary Award. De meeste van zijn boeken zijn ook in het Nederlands vertaald.

Bron: Wikipedia

Laatste bewerking door Anouk van der Zee op 19/06/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken