Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #13: leestips en leesvoer

door Aimee 13 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Aimee haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(66)

Werken bij Hebban zorgt ervoor dat ik dagelijks boeken tegenkom die ik wil lezen. Dat herkennen jullie als bezoeker vast ook wel. Een van die boeken is Saint X, waar we vorige week een Sneak Preview van hadden. De cover alleen al trekt de aandacht, maar ook het verhaal lijkt me boeiend. Het gaat over een meisje dat in de taxi stapt bij de man die jaren eerder verdacht werd van de moord op haar zus. Voor de liefhebbers van Emma Cline's De meisjes, een verhaal dat ik ook erg intrigerend vond.

(92)

Ook deze cover springt meteen in het oog. De smaak van wilde peren gaat over een vriendschap tussen twee vrouwen, die zich ontwikkelt tussen de perenbomen en bijen. Het is een boek om mee te 'onthaasten' en dat teruggaat naar de natuur. Klinkt goed, toch?

(14)

Als veellezer die een literatuurstudie heeft afgerond heb ik veel interesse in taal, omdat het zich constant blijft ontwikkelen. Dit boek gaat over taal en de oorsprong ervan. Ik vind het vaak al een heel fascinerend en ongrijpbaar gegeven dat er duizenden jaren geleden mensen op de aarde liepen, maar die mensen communiceerden uiteraard ook met elkaar! De oorsprong van taal lijkt me erg informatief en vol feiten waar je eigenlijk nog nooit diep over na hebt gedacht.

 

Niet missen!  

Lindy noemde het vorige week ook al: mei is de Mooiste Boeken Maand. We zijn op zoeken naar de 1000 mooiste boeken aller tijden voor de Hebban 1000. Om deze samen te kunnen stellen zijn we benieuwd naar jullie Top 25 mooiste boeken. Ter inspiratie kun je terecht op de pagina Mooiste boeken, waar je ingevulde lijstjes vindt van o.a. boekverkopers en de Hebban Crew. Deze pagina wordt elke dag aangevuld!

Genoeg te lezen deze week op Hebban. De pagina #ikleesthuis korte verhalen die we in samenwerking met CPNB hebben opgezet, wordt steeds aangevuld met nieuwe verhalen van bekende schrijvers. Ook deze week komen daar weer een paar bij. En verder is gisteren bekendgeworden wie onze schrijfwedstrijd Liefde in tijden van corona heeft gewonnen. Het ebook met het winnende verhaal en de runner-ups is nu gratis te downloaden.

Ook verschijnt er deze week een nieuwe aflevering van het Hebban Boekverkoperspanel. Het eerste artikel kreeg veel enthousiaste reacties en de Wil ik lezen-planken werden goed aangevuld. Hou Hebban in de gaten om erachter te komen wat de boekhandelaren deze keer voor leestips hebben.

En dan nog een kleine tip: ben je benieuwd geworden naar het boek Saint X hierboven? Je kunt vandaag en morgen nog meedoen met de winactie van het boek.

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

 

De leesplannen van… Aimee

'Tsjonge, die weekopeningen drukken me steeds weer met m'n neus op de tijdfeiten: ben ik alwéér aan de beurt? Het is wel altijd fijn om te zien dat ik in de tussentijd mooie boeken heb gelezen: Confettiregen, bijvoorbeeld. Op aarde schitteren we even las ik op de Uitleesdag en die was prachtig! En ik herlas Carry On, een van m'n favoriete YA's. Ik heb m'n boekenkast opnieuw ingedeeld met alle aanwinsten die ik bij de boekhandel kocht de afgelopen maanden en probeer zoveel mogelijk af te wisselen tussen Engels en Nederlands. Bovenaan de Wil ik lezen-lijst staat nu Mijn duistere Vanessa: die ligt al een tijdje op me te wachten bij de bieb en kan ik deze week eindelijk ophalen!'

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  Over de auteur

Aimee

90 volgers
603 boeken
1 favoriet


Reacties op: Hebban Weekopening #13: leestips en leesvoer

 

Gerelateerd