Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #37: griezelen, grasmaaien en een persoonlijk record

door Aimee 30 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Aimee haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

Wat een mooie cover heeft Het einde van de oceaan van Maja Lunde, eentje die opvalt. Ik heb het boek nou al meerdere keren voorbij zien komen, het springt er telkens uit. Een klimaatroman, ik vind dat wel interessant. Dit boek speelt in 2017, waarin de zeventigjarige milieuactiviste Signe van Noorwegen naar de Franse kust zeilt, en in 2041, waarin David met zijn dochter uit het door droogte en branden geteisterde Zuid-Europa moet vluchten. Hun levens raken verbonden, maar hoe?

Opwindende tijden doet me gelijk aan Sally Rooney denken, wellicht omdat ook Naoise Dolan een Ierse schrijfster is van ongeveer dezelfde leeftijd. Een kort rondje Googelen wijst uit dat ik niet de enige ben die deze vergelijking maakt. Opwindende tijden gaat over de Ierse Ava die naar Hongkong verhuist en daar moet kiezen tussen een gemoedelijk leventje met de expat Julian of een sprong in het diepe wagen met de in Hongkong geboren advocate Edith.

Ik ben fan van Alma Mathijsen, al sinds ik haar ontdekte tijdens de Jonge Schrijversavond (in 2012, ik moest het even opzoeken). Mijn favoriet van haar is absoluut Vergeet de meisjes. Deze week verschijnt Bewaar de zomer, over de zomers die Alma doorbracht in Italië. Eerst met haar hele gezin, maar na het overlijden van haar vader zonder hem. Een boek over rouw dus, maar ook over volwassen worden, liefde en vriendschap.

Niet missen!

Nieuwe week, nieuwe planning. Hopelijk hebben jullie afgelopen weekend een flinke leesslag kunnen slaan tijdens de Hebban Read-a-thon. Ook deze week zit weer lekker vol. Lindy had het vorige week al over de bespreking van Het verhaal van de kat die boeken wilde redden, die is een klein beetje opgeschoven in de planning dus die volgt deze week alsnog. Er staat deze week een aantal interviews op de planning met John Ironmonger, Thomas Acda en Chris Houtman.

Het einde van de maand nadert alweer en dus blikken we vooruit met de Verwacht-artikelen voor november. Ook vooruitkijken: morgen verschijnt er een Halloween-listmania, zodat je voor dit weekend alvast wat spannende boeken-inspiratie hebt. En de rubriek 'De Tekentafel' is in een nieuw jasje gestoken en terug van weggeweest.

Verder natuurlijk allerlei sneak previews en winacties in verschillende genres, dus voor ieder wat wils. Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van… Aimee

Met dit herfstweer en het verplichte thuiszitten doe ik niks liever dan lezen, lezen, lezen. Ik heb inmiddels al de 70 boeken aangetikt dit jaar, m'n persoonlijk record (en we moeten nog ruim 2 maanden!). Deze week staat op de planning Dit gaat niet over grasmaaien van Ellen Deckwitz, waar binnenkort een artikel over verschijnt. Verder ben ik ontzettend in een Young Adult-stemming. De wrede prins is net uit en dat was een leuke, dus ik moet m'n kast maar eens uitpluizen voor iets soortgelijks. Als iemand nog leuke tips heeft, laat het me weten!

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Aimee

89 volgers
576 boeken
1 favoriet


Reacties op: Hebban Weekopening #37: griezelen, grasmaaien en een persoonlijk record

Gesponsorde boeken