Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Honderd woorden schrijfwedstrijd #6

door Hebban Crew 60 reacties
Gedurende de zomermaanden dagen we schrijvers en creatieven uit om hun vaardigheden in het schrijven van ZKV's (zeer korte verhalen) te etaleren (of te oefenen) op Hebban. Je hebt maximaal 100 woorden om een ijzersterk, spannend, emotioneel, fantastisch en/of humoristisch verhaal te schrijven bij een foto. De Hebbanlezer bepaalt de winnaar! Dit is aflevering #6 (de laatste!).

Vierde winnaar!

Allereerst maken we de winnaar van aflevering #4 van de Honderd woorden schrijfwedstrijd bekend. Bij het sluiten van de stemtermijn (zaterdagmiddag 8 augustus) had het verhaal van Vera de meeste likes, namelijk: 44. Dit is Vera's verhaal:

Ik wurm me langs nieuwsgierige omstanders die naar het asfalt staan te staren. ‘Sorry, ik moet mijn kind van school halen.’ De gejaagdheid moet in mijn stem te horen zijn, maar de naderende sirenes overstemmen ieder geluid. Als ik op mijn horloge kijk, zie ik dat de wijzers ontbreken. Verward probeer ik de tijd op de pols van een ander te lezen als ik het slachtoffer zie liggen. Haar haren zo blond als de mijne, haar jas zo grijs als die ik draag. Pas als ik haar gezicht zie, begrijp ik dat ik geen wijzers meer nodig heb.

Gefeliciteerd Vera, je staat in de finale, waar je het op gaat nemen tegen de winnaars van de andere Honderd woorden schrijfwedstrijden van deze zomer.

 

Voor aflevering #5 is de indientermijn inmiddels gesloten en er kan nog tot en met zaterdag 15 augustus om 12 uur 's middags gestemd worden door je favoriete verhalen te liken.

Aflevering #6

Aflevering #6 gaat vandaag van start! Dezelfde regels gelden: we zoeken verhalen van maximaal honderd woorden, geïnspireerd door de foto hieronder.

De inspiratiefoto


David Bowie had een van zijn eerste hits met Space Oddity en deze lyrics: 

"This is Major Tom to Ground Control
I'm stepping through the door
And I'm floating in a most peculiar way
And the stars look very different today
"

Is het Major Tom die we op deze plaat zien? Of is het heel iemand anders? En wat gebeurt er met haar ruimtepak? Zijn dat asteroïden op de achtergrond, of een ander fenomeen? Is het wel een ruimtepak?

Bij een astronautenafbeelding lijkt een sciencefictionverhaal voor de hand te liggen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Een thriller of horrorverhaal is ook zeker mogelijk, ruimtevaart is immers realistisch en van het nu. Misschien lukt het je wel om hier een humoristisch, historisch of zelfs een feelgoodverhaal van te maken. En je kunt ook teruggrijpen op een songtekst... Het is aan jou!

Het verhaal

De uitdaging is om een zo origineel, goed en leuk mogelijk verhaal bij de foto te schrijven. Het genre, de vorm en de stijl zijn helemaal vrij, de enige beperking is dat je maar honderd woorden hebt. Plaats je verhaal in het reactieveld onder dit artikel, uiterlijk 15 augustus. Verhalen die na 15 augustus middernacht worden geplaatst, worden verwijderd.

De lezers & de likes

Het beoordelen is aan de Hebbanlezers: lees de verhalen en klik op 'Vind ik ook leuk' bij het verhaal dat je het leukste vindt (je kunt meerdere verhalen 'liken' op deze manier). Liken kan tot en met 22 augustus om 12 uur 's middags. Op zondag 23 augustus maken we de winnaar bekend. Natuurlijk houden we in de gaten of er niet met likes gemanipuleerd wordt (zoals jullie gemerkt hebben) en als we dat toch constateren, dan wordt de betreffende auteur gediskwalificeerd. We zijn streng maar rechtvaardig.

Dit is de laatste van de zes rondes van de Honderd woorden schrijfwedstrijd. Op 23 augustus lanceren we de finale (tegelijkertijd met de uitslag van deze aflevering). De winnaar ontvangt een boekenpakket.

Je kunt deze schrijfwedstrijden zien als doel op zich, maar je kunt het ook gebruiken om je schrijfspieren los te maken voor wat langer werk, zoals de Harland Awards schrijfwedstrijd voor speculatieve verhalen (deadline 4 oktober). De jury van de Harland Awards is deze week bekendgemaakt.

Veel plezier en succes! We kijken uit naar je verhaal!Over de auteur

Hebban Crew

2552 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Honderd woorden schrijfwedstrijd #6