Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Challenge Categorie #28 - Lees een boek van meerdere auteurs

door Hebban Crew 33 reacties
Wie dacht dat schrijvers altijd zo'n eenzaam bestaan leiden, kan zijn mening bijstellen. Lang leve de auteursduo's! In deze categorie geven we je leestips om een boek te lezen dat is geschreven door meerdere auteurs.

Hebban Reading Challenge 2018 | Categorieën | FAQ

Succesformule

Een pseudoniem verzinnen om vervolgens in het geheim samen een thriller te schrijven. Het was de insteek van het Zweedse auteursduo Lars Kepler, bestaande uit Alexander Ahndoril en Alexandra Coelho, om altijd in die schemerzone te vertoeven. Een klopjacht van journalisten maakte een einde aan deze geheime status, echter het duo groeide uit tot één van de bestverkopende thrillerschrijvers in Scandinavië. Ze werden wereldberoemd door hun reeks thrillers rond seriepersonage Joona Lina maar maakten in 2015 een uitstapje naar de standalone PlaygroundAlexander en Alexandra creëerden een schijnwereld waar mensen zweven tussen het leven en de dood. Zo ook ex NAVO-soldate Jasmine Anderson, die de dood al meerdere keren in de ogen heeft gekeken. De herinnering aan de honderd seconden dat haar hart stilstond, heeft haar leven voorgoed veranderd. 

Nederland heeft een bijzondere band met het auteursduo Nicci French, bestaande uit Nicci Gerard en Sean French. Tegenwoordig verschijnen hun boeken zelfs eerder in een Nederlandse vertaling dan in hun thuisland Engeland. Veel lezers leven nu mee met de avonturen van hun seriepersonage Frieda Klein maar het duo debuteerde met Het geheugenspel, waarbij de vondst van het lichaam van een zestienjarig meisje alle verhoudingen op scherp stelt voor een familie.Samen nog sterker

Corine Hartman en Tomas Ross zijn hoog aangeschreven auteurs binnen het Nederlandse thrillergenre. Ze bundelden hun creatieve krachten en brachten tot nu toe twee thrillers uit. In Doodskopvlinder maakt de lezer kennis met het universum rond NAVO-agente Adam Kaplan en Carrie Montevagio. Een diplomaat raakt vermist en samen met hem verdwijnt een gecodeerd document. Feit en fictie gaan hand in hand in deze actiethriller, waarbij de lezer wordt meegesleurd in een schaduwwereld waar de gewone burger geen weet van heeft. Het benadrukt de vuile kant van de diplomatiek en de verborgen zaken waarbij de NAVO betrokken raakt. 

De broers Thomas en Daan Heerma Van Voss zijn beide succesvol als schrijvers van romans en essays. Samen schreven ze de thriller Ultimatum als een ode aan het genre. Thomas legt in een interview met Hebban uit hoe de samenwerking door de broers gezien wordt: 'De timing is voor mij niet heel precies uitgekiend. Dit boek had ook enkele jaren later gekund - maar niet eerder. Het was belangrijk dat ik eerst enkele boeken zelf zou hebben uitgebracht, dat het wel duidelijk zou zijn dat we geen duo zijn: dit boek is een samenwerking tussen twee eenlingen, veel meer dan een introductie van ons als duo.'Een setje in het echt en op papier

Het schrijverspseudoniem Elvis Peeters staat symbool voor de creatieve samenwerking tussen Jos Verlooy en zijn vrouw Nicole van Bael. Samen schreven ze de romans De ontelbaren, Wij, Dinsdag en Jacht. Regelmatig worden de boeken genomineerd voor literaire prijzen en is hun werk onder andere vertaald in het Turks, Duits, Spaans, Deens en Japans. In Jacht maken we kennis met de hongerige amateurjager Erik en zijn overbuurvrouw Karla. En met een rottweiler in een mooie jas. Hoe dicht zal hij Karla durven naderen? En hoe menselijk zijn Erik en Karla eigenlijk? In deze roman toont Elvis Peeters de biotoop van de mens, als dier tussen de dieren. 

 

Welk boek kies jij voor de categorie 'lees een boek van meerdere auteurs'? Weet jij een titel die past bij deze omschrijving? Noem hem onder dit artikel en vertel erbij wat er zo mooi is aan dat boek.

De Hebban Reading Challenge 2018

Doe je nog niet mee aan de Hebban Reading Challenge 2018? Breng daar meteen verandering in! Kies je leesdoel voor het jaar 2018, laat je inspireren door Hebban en je medelezers, inspireer op jouw beurt weer anderen en lees, lees, lees!

Start je Hebban Reading Challenge 2018!Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge Categorie #28 - Lees een boek van meerdere auteurs

 

Gerelateerd

Overig

Lees een boek van meerdere auteurs

op 27 december 2017 door Hebban Crew 12 boeken 6 volgers 0 reacties
Gesponsorde boeken