Jacht

11

Artikelen 3 Lijsten 5

De eigenzinnige romans van Elvis Peeters leiden steevast tot nominaties, herdrukken, vertalingen en verfilmingen. Ook deze keer slaagt het vitale Vlaamse auteursduo erin om via een ogenschijnlijk klein verhaal een fascinerend moreel vraagstuk aan de orde te stellen.

In Jacht maken we kennis met de hongerige amateurjager Erik en zijn overbuurvrouw Karla. En met een rottweiler in een mooie jas. Hoe dicht zal hij Karla durven naderen? En hoe menselijk zijn Erik en Karla eigenlijk? In deze roman toont Elvis Peeters de biotoop van de mens, als dier tussen de dieren. Wat als op een dag het zelfbewuste denken niet meer het exclusieve terrein van de mens is? Wat als we onze positie boven aan de ladder moeten delen met andere soorten? Het lijdt geen twijfel of Jacht zal gerekend worden tot de belangrijkste Nederlandstalige romans van komend najaar.

Sinds de jaren negentig legt Elvis Peeters zich, samen met co-auteur Nicole Van Bael, toe op het schrijven van romans, maar ook hoorspelen en theaterstukken. Zijn romans De ontelbaren (2005), Wij (2009) en Dinsdag (2012) werden genomineerd voor belangrijke literaire prijzen. Het werk van Peeters wordt onder meer vertaald naar het Turks, Duits, Deens, Hongaars, Sloveens, Kroatisch en Japans.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
16 september 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
ISBN
9789460013966 , 9789057597510 , 9789057597589


Artikelen over Jacht

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 10,00 Bestel het ebook bij Libris voor 4,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 10,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 4,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

    Koen Driessens Hebban Recensent

Mensen als beesten

door Koen Driessens op 19-10-2015

‘Dankzij’ de vluchtelingencrisis en hun dystopische De ontelbaren  is het Vlaamse schrijversduo Elvis Peeters-Nicole Van Bael, publicerend onder zijn naam, onlangs zeer onder de aandacht gekomen met hun profetische blik op de Europa overspoelende migrantenkwestie. Op dat niveau gelezen doet hun nieuwste boek Jacht  een duit in hetzelfde zakje. Net zoals oorspronkelijke bewoners en vluchtelingen...


Lezersrecensies (1)

Tussen mens en dier

door: Guus Bauer

Onder de nom de plume Elvis Peeters schrijven de Vlaamse rocker Jos Verlooy en zijn echtgenote Nicole van Bael al jaren aan een oeuvre van goed doordachte verhalen en romans, in een uiterst precieze stijl. Het voordeel van de directe herbewerking in een samenwerkingsverbond, de criticus, de...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic