Advertentie
Jacht
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 8 3 6 2 0 1 1
Volkskrant:
NRC:

Jacht

17

Rank 7314 Gelezen 23 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 16 Favoriet 2 Recensies 2
Literatuur & Romans Artikelen 3 Lijsten 5   Topics 0

De eigenzinnige romans van Elvis Peeters leiden steevast tot nominaties, herdrukken, vertalingen en verfilmingen. Ook deze keer slaagt het vitale Vlaamse auteursduo erin om via een ogenschijnlijk klein verhaal een fascinerend moreel vraagstuk aan de orde te stellen.

In Jacht maken we kennis met de hongerige amateurjager Erik en zijn overbuurvrouw Karla. En met een rottweiler in een mooie jas. Hoe dicht zal hij Karla durven naderen? En hoe menselijk zijn Erik en Karla eigenlijk? In deze roman toont Elvis Peeters de biotoop van de mens, als dier tussen de dieren. Wat als op een dag het zelfbewuste denken niet meer het exclusieve terrein van de mens is? Wat als we onze positie boven aan de ladder moeten delen met andere soorten? Het lijdt geen twijfel of Jacht zal gerekend worden tot de belangrijkste Nederlandstalige romans van komend najaar.

Sinds de jaren negentig legt Elvis Peeters zich, samen met co-auteur Nicole Van Bael, toe op het schrijven van romans, maar ook hoorspelen en theaterstukken. Zijn romans De ontelbaren (2005), Wij (2009) en Dinsdag (2012) werden genomineerd voor belangrijke literaire prijzen. Het werk van Peeters wordt onder meer vertaald naar het Turks, Duits, Deens, Hongaars, Sloveens, Kroatisch en Japans.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
Eerste editie
07 september 2015
Laatste editie
16 september 2015
ISBN
9789460013966 , 9789057597510 , 9789057597589


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (2)

Keuze van de redactie
Guus Bauer Auteur

Tussen mens en dier

door: Guus Bauer

Onder de nom de plume Elvis Peeters schrijven de Vlaamse rocker Jos Verlooy en zijn echtgenote Nicole van Bael al jaren aan een oeuvre van goed doordachte verhalen en romans, in een uiterst precieze stijl. Het voordeel van de directe herbewerking in een samenwerkingsverbond, de criticus, de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Jacht

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken