Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Challenge Categorie #7 - Lees een boek met een getal in de titel

door Hebban Crew 67 reacties
In deze categorie gaat het allemaal om cijfers! We gaan op zoek naar boektitels met een getal erin verwerkt. Laat je verrassen door deze uiteenlopende verhalen met een verborgen betekenis.

Hebban Reading Challenge 2018 | Categorieën | FAQ

Tik tak

In thrillers gaat het vaak om een race tegen de klok. Zijn de rechercheurs op tijd om een volgend slachtoffer uit de handen van een (serie)moordenaar te redden? Deze auteurs lieten zich inspireren door het strakke tijdsschema van de zoektocht naar de waarheid.

In 13 Uur van de Zuid-Afrikaanse thrillerschrijver Deon Meyer, het tweede deel met seriepersonage Bennie Griessel in de hoofdrol, verdwijnt een Amerikaanse rugzaktoeriste in Kaapstad. Voor Griessel dringt de tijd, hij krijgt slechts 13 uur de tijd om een complot te ontrafelen dat in alle lagen van de samenleving doordringt. Het boek werd in 2012 verkozen tot VN Thriller van het Jaar.

Het Zweedse duo Roslund & Hellström maakt er een gimmick van om hun thrillers rond Piet Hoffman op te bouwen met een tijdsindicatie in de titel. Het begon bij Drie seconden, gevolgd door Drie minuten en in 2018 verschijnt Drie Uur (dat alleen werd geschreven door Anders Roslund vanwege het overlijden van zijn schrijfpartner Hellström). Piet Hoffman is ex-crimineel maar raakt verwikkeld in een ingewikkelde zaak. Na zijn gevangenisstraf werkt hij als infiltrant voor de politie, waar hij het vertrouwen van een Poolse drugsbende wint. Als door een lek zijn ware identiteit aan het licht komt, geldt er nog maar een regel. Het kost drie seconden om te sterven of jezelf in veiligheid te brengen. Jaartallen

Een rampenjaar of een jaar vol met onvergetelijke momenten. Auteurs kiezen er soms voor om een jaartal uit te lichten in hun verhaal. Rik Launspach blikt in zijn roman 1953 terug op de Waternoodsramp waarin twee personen door hun voortdrijvende kracht van liefde elkaar vinden. Samen ondernemen ze een schijnbaar hopeloze tocht door de zoute modder van het verwoeste Zeeland. 

Een klassieker die vandaag de dag weer schrijnend actueel is: 1984 van George Orwell. In 1948 werd deze 'onheilsroman' al geschreven, maar tegenwoordig blijkt het weer van grote invloed op ons doen en laten. Sinds de door de nieuwe Amerikaanse president met veel bombarie verkondigde 'alternatieve feiten' – over de bezoekersaantallen tijdens zijn inauguratie – is de verkoop van 1984 weer fors gestegen. Door de jaren heen is het 'jasje' van deze dystopische roman veranderd, vormgever André van Dijk legt ze in deze column naast elkaar.Een optelsom

Houd je van een verhaal waarbij je een goed gevoel overhoudt? In Vier plus één van Jojo Moyes spelen getallen een belangrijke role. Jess is een alleenstaande moeder van twee kinderen. Haar dochtertje Tanzie is briljant in wiskunde, haar stiefzoon Nicky wordt genadeloos gepest. Hoezeer Jess ook probeert de eindjes aan elkaar te knopen, het lukt elke keer net niet. Als Tanzie mee mag doen aan een wiskundewedstrijd in Schotland met een flinke prijzenpot, grijpt Jess de mogelijkheid om haar daarmee naar een betere school te sturen met beide handen aan. Maar als hun auto het begeeft, lijkt ook die kans verkeken. Tot Ed langsrijdt, en stopt, en hun een lift aanbiedt.


Welk boek kies jij voor de categorie 'lees een boek met een getal in de titel'? Heb je zelf een geweldige leestip voor deze categorie, noem de titel onder dit artikel en vertel waarom je dát nou zo'n geweldig goed boek vindt.

De Hebban Reading Challenge 2018

Doe je nog niet mee aan de Hebban Reading Challenge 2018? Breng daar meteen verandering in! Kies je leesdoel voor het jaar 2018, laat je inspireren door Hebban en je medelezers, inspireer op jouw beurt weer anderen en lees, lees, lees!

Start je Hebban Reading Challenge 2018!Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge Categorie #7 - Lees een boek met een getal in de titel

 

Gerelateerd

Overig

Lees een boek met een getal in de titel

op 12 december 2017 door Hebban Crew 10 boeken 2 volgers 0 reacties
Gesponsorde boeken