Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Leesclubs /

Laat je meeslepen door de goddelijke missie van zuster Trientje (met leesclub!)

door Hebban Crew 18 reacties
Zuster Trientje (86) heeft een goddelijke missie en trekt ten strijde: alle kernwapens moeten weg. Schrijfster Anne-Gine Goemans baseerde het verhaal van haar nieuwe roman op waargebeurde feiten. Lees op Hebban alvast een fragment uit ‘Holy Trientje’.

In 2015, vlak voor het verschijnen van haar roman Honolulu King, vertelde schrijfster Anne-Gine Goemans in een interview met Hebban al over haar volgende project. ‘Ik ben alweer bezig met een nieuw boek, Holy Trientje. Kernwapens, religie en vluchtelingen zijn hierin belangrijke thema's. Maar uiteindelijk gaat het over de mens, zijn worsteling en de zoektocht naar geluk en liefde. Want dat is wat ons drijft, love is all we need.’  

Holy Trientje schudt je wakker  

Goemans neemt je met haar nieuwste roman mee op een literaire wereldreis. Zelf reisde ze de afgelopen jaren de wereld af om haar boek te kunnen maken. Ze verbleef in de VS bij zuster Megan Rice (1930), die drie jaar in de gevangenis zat omdat ze met het nucleaire complex Y-12 wist binnen te dringen. Ze reisde door Fukushima na de kernramp en ze interviewde de laatste levende slachtoffers van de reeks atoombomproeven op de Marshalleilanden in de stille oceaan.  

Holy Trientje is in alle opzichten een grote roman, bezield door deze waargebeurde verhalen. Hoofdpersoon is zuster Trientje (86). Geïnspireerd door de Amerikaanse non die het grootste nucleaire complex ter wereld wist binnen te dringen, omgeeft Trientje zich met een kleine internationale groep gelijkgestemden. Het doel: een overval op een depot met atoombommen op Nederlandse bodem. Zal de onervaren groep erin slagen hun plan zo uit te voeren dat de wereld wakker wordt geschud?  

Nieuwsgierig? Holy Trientje verschijnt op 6 september a.s. bij uitgeverij Ambo|Anthos. Lees alvast een fragment!      

Lees hier de Sneak Preview

Op 15 september a.s. praat Anne-Gine Goemans over haar nieuwe roman Holy Trientje tijdens Hebban Live in boekhandel Broese te Utrecht. Samen met schrijvers Jan Meeus en Jacobine van den Hoek neemt ze plaats in het panel ‘De aantrekkingskracht van waargebeurde verhalen’. Toegang tot het evenement is gratis.

Anne-Gine Goemans (1971) is schrijfster en journaliste. Goemans debuteerde met de veelgeprezen roman Ziekzoekers en won daarmee de Anton Wachterprijs 2008. Met Glijvlucht, haar tweede veelgeprezen roman, won Goemans de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2012 en de Duitse M-pionier Prijs voor literaire nieuwkomers. In 2015 verscheen Honolulu King, de grote doorbraak voor Goemans, met meer dan 50.000 verkochte exemplaren. Met Holy Trientje bevestigt ze haar talent.  

 

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!

Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub (de inschrijving opent op dinsdag 27 augustus om 08.00 uur en sluit op 4 september om middernacht). We delen 20 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies?

Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal

Schrijf je in voor de Hebban Leesclubnieuwsbrief   Over de auteur

Hebban Crew

2386 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Laat je meeslepen door de goddelijke missie van zuster Trientje (met leesclub!)

 

Gerelateerd

Over

Anne-Gine Goemans

Anne-Gine Goemans

Anne-Gine Goemans (1971) debuteerde met de veelgeprezen roman Ziekzoeker. Ze wo...

Hebban Spots

Holy Trientje

24 volgers

Welkom bij de leesclub rond de roman, gebaseerd op waargebeurde feiten, Holy Trientje van Anne-Gine Goemans (Ambo|Anthos). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail...