Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Most Wanted: februari 2016

door Sander (Hebban Crew) 1 reactie
Elke week ontvangen we op Hebban vele duizenden lezers die op zoek zijn naar hun volgende favoriete boek. In Hebban Most Wanted laten we zien welke boeken er de afgelopen maand toe deden, welke auteurspagina's het vaakst werden bezocht en welke artikelen het meest werden gelezen.

Most Wanted Romans

 1. Anna van Niccolo Ammaniti (-)
 2. Pogingen iets van het leven te maken. Het geheime dagboek van Hendrik Groen van Hendrik Groen (-)
 3. Lieveling van Kim van Kooten (6)
 4. De negen dagen van Rabbit Hayes van Anna McPartlin (-) 
 5. Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr (5)
 6. Charlotte van Pia de Jong (1)
 7. Voor jou van Jojo Moyes (-)
 8. Zweedse laarzen van Henning Mankell (4)
 9. 't Jagthuys van Merijn de Boer (2)
 10. Het smelt van Lize Spit (9)

Most Wanted Thrillers

 1. Middernachtzon van Jo Nesbø (6)
 2. Ik reis alleen van Samuel Bjørk (-)
 3. Ik ben Pelgrim van Terry Hayes (2)
 4. De doodsvogel van Samuel Bjørk (9)
 5. Een vlaag van waanzin van Corine Hartman (-)
 6. Het meisje in de trein van Paula Hawkins (1)
 7. Blijf waar je bent van Sharon Bolton (-)
 8. Springvloed van Cilla en Rolf Börjlind (-)
 9. Het boek over jou (Disclaimer) van Renee Knight (-)
 10. In een donker, donker bos van Ruth Ware (-)

Most Wanted Listmania

19 bloedstollende nummers 1 die je gelezen moet hebben
In thrillerland verschijnen er jaarlijks honderden nieuwe boeken. Een aanzienlijk deel daarvan is een vervolg, het zoveelste deel van een serie. Het volgende avontuur met die bekende en alom geliefde hoofdpersoon. De ruwe bolster, blanke pit. De spion. De detective. De eigengereide rechercheur. De onschuldige held.  
Hebban struinde haar seriepersonages-overzichtaf en selecteerde negentien eerste delen van korte en lange, maar vooral spraakmakende, series die je als thrillerlezer gelezen moet hebben. Boeken die het begin kunnen inluiden van een nieuwe verslaving. Wij wensen je alvast veel plezier met de zoektocht naar je volgende favoriete hoofdpersonage. 

26 bloedstollende nummers 1 uit het hoge noorden
De titel grondlegger van de Scandinavische misdaadliteratuur gaat zonder enige twijfel naar het Zweedse duo Sjöwall & Wahlöö. Met De vrouw in het Götakanaal schreven ze het eerste deel in een serie met inspecteur Martin Beck. Sindsdien volgden vele Scandinavische thrillerauteurs het voorbeeld van Sjöwall & Wahlöö en creëerden een eigen seriepersonage .Greet Braem zette voor Hebban 26 belangrijke startpunten voor je op een rijtje.

33 boeken waarvan je moet huilen
De redactie van Hebban verzamelde 33 romans waarbij je het waarschijnlijk niet droog houdt. De lijst werd samengesteld aan de hand van verschillende lijsten op internet, o.a. die van BuzzFeed Books en tips van lezers. 

Nederlandse Boekhandelsprijs 2015
Vorig jaar werd voor het eerst de Nederlandse Boekenprijs uitgereikt (Birk van Jaap Robbenwon de Nederlandse Boekhandelsprijs 2014). Een prijs die middels stemmen bepaald wordt door boekverkopers. Welk boek van 2015 verraste, ontroerde, raakte de boekverkopers en verdient een breder publiek? Deze tien titels die in 2015 verschenen hebben net voor het einde van de stemperiode de meeste stemmen behaald en vormen de voorlopige top tien.

De Hebban Boeken Top 100
Dit zijn de honderd all-time hoogst gewaardeerde boeken. Om in de Hebban top 100 te komen moet een boek wel vijftig of meer waarderingen hebben en minstens 12 maanden geleden zijn verschenen.

Lezerslijst van de Maand

100 Boeken die je gelezen moet hebben (samengesteld door Iris de Loor)
100 Boeken uit de Westerse literatuur, met een extra accent op de Nederlandse literatuur, die iedereen gelezen zou moeten hebben. Helaas zijn (nog) niet alle boeken die ik op deze lijst zou willen zetten beschikbaar in Hebban.nl, vandaar dat de lijst minder dan 100 boeken bevat.

 

 1. Jo Nesbø (Noorwegen)
 2. Samuel Bjørk (Noorwegen)
 3. Michael Robotham (Australië)
 4. S.J. Bolton (GB)
 5. Karin Slaughter (VS)
 6. Harlan Coben (VS)
 7. Elizabeth George (VS) 
 8. Kiera Cass (VS)
 9. David Baldacci (VS)
 10. Karen Rose (VS)

 1. 28 problemen die alleen een lezer begrijpt
  Lezen is leuk. Het werkt ontspannend. Je wordt meegenomen naar een andere wereld. Het zet je aan het denken. Het laat je genieten van mooie woorden en zinnen. Toch kun je soms last hebben van problemen rondom het lezen. Problemen die alleen een lezer kent en begrijpt. Wij zetten de belangrijkste problemen voor je op een rijtje. En geven je natuurlijk de oplossing voor het belangrijkste probleem!

 2. De persoonlijke column van Milou van der Will
  In mei verschijnt de nieuwe thriller van Milou van der Will, getiteld Stil in de stad. In een persoonlijke column die ze speciaal voor de Nederlandse Thriller Tiendaagse schreef, vertelt ze waarom het even geduurd heeft. De deleteknop.  

 3. De negentien van maart 2016
  Maandelijks verschijnen vele tientallen nieuwe boeken. De redactie van Hebban selecteert aan het eind van elke maand de boeken waarvan je móét weten dat ze er aan komen. De kersen op de boekentaart, zeg maar. Dit is de selectie voor maart 2016.

 4. Corine Hartman toont de verborgen zijde van partnermoord
  Jaarlijks is er sprake van ongeveer veertig moordzaken waarin partnerdoding aan de orde is. Corine Hartman baseerde haar nieuwe thriller 'Een vlaag van waanzin' op een waargebeurd familiedrama. Hebban interviewde haar over haar nieuwe boek.

 5. Jo Nesbø: rockster in het Scandinavische thrillerlandschap
  Hij heeft de reputatie één van de grootste misdaadschrijvers van Scandinavië te zijn en laat met zijn veelzijdige schrijfwerk zien dat hij een ware duizendpoot is. 'Middernachtzon', het boek dat later deze week verschijnt, is het Boek van de Week op Hebban.

 6. In de voetsporen van Baantjer en Havank
  Een kwart, een halve of hele miljoenen. Een flinke schare Nederlandse thrillerauteurs timmert flink aan de weg met hun aantallen verkochte boeken. Maar ze kunnen nog (lang) niet tippen aan de prestaties van Appie Baantjer en Havank.

 7. Even voorstellen: de 6 nieuwe leden van ons boekverkoperspanel
  Een aantal maanden geleden gingen we op Hebban van start met een nieuwe rubriek: Hot or Not. Vijf boekverkopers lazen al twee keer een nieuw te verschijnen boek om de temperatuur ervan te bepalen. Is het boek echt zo goed als de uitgevers beloven? Hot or Not bleek een 'hotte' rubriek en daarom besloten we het boekverkoperspanel uit te breiden. We stellen de nieuwe leden graag aan je voor!


Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1055 volgers
472 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Most Wanted: februari 2016

 

Gerelateerd

Over

Jo Nesbø

Jo Nesbø

Jo Nesbø (Oslo, 1960) geldt als de belangrijkste en populairste misdaadauteur ...

Gesponsorde boeken