Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Op de Hebban Debuutprijs 2022 shortlist: 'Stenen eten' van Koen Caris

door Hebban Crew 28 reacties
Van 27 juni tot en met 1 juli wordt elke dag een genomineerd boek bekendgemaakt dat op de shortlist staat van de Hebban Debuutprijs 2022, vijf stuks in totaal. Een honderdkoppige lezersjury stelde de genomineerden samen uit de vijftien boeken die de longlist haalden. Vandaag onthuld: 'Stenen eten' van Koen Caris.

De Hebban Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor debutanten georganiseerd door lezerscommunity Hebban. De prijs richt zich op Nederlandstalige literaire fictie en is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. Een lezersjury bestaande uit meer dan 100 lezers bepaalt de shortlist uit een longlist van 15 boeken. Een professionele eindjury bestaande uit boekverkopers, bibliotheekmedewerkers, sponsor Looplabb en Hebban Teamleden kiest het beste debuut uit de shortlist. De winnaar wordt in september bekendgemaakt.

Genomineerd voor de Hebban Debuutprijs 2022

Stenen eten

Koen Caris

Het dorp van de 17-jarige Ben en zijn moeder wordt opgeschrikt door een reeks zelfmoorden onder jongeren. Drie jaar eerder maakte Kim, Bens oudere zus, een einde aan haar leven. De zelfmoorden blazen het smeulende verdriet van Ben en zijn moeder opnieuw aan en zetten hen in het middelpunt van een mysterie waarmee ze niets te maken willen hebben. Tijdens een hittegolf die iedereen in het dorp van binnenuit droogkookt, wordt Ben gedwongen om zijn gevoelens van schuld en schaamte omtrent Kims dood onder ogen te zien.

Stenen eten is een broeierige en beklemmende roman over hoe verdriet en verveling een groep jongeren kunnen laten ontsporen. En over waarom mensen met dezelfde pijn elkaar toch niet altijd goed kunnen helpen.

Ook genomineerdOver de auteur

Hebban Crew

2529 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Op de Hebban Debuutprijs 2022 shortlist: 'Stenen eten' van Koen Caris

 

Gerelateerd

Over

Koen Caris

Koen Caris

Koen CarisΒ (1988) is theater- en hoorspelschrijver. Hij schreef voor onder ander...