Hebban vandaag

Nieuws /

Still Alice wint prijs beste boekverfilming

Met een ruime meerderheid aan stemmen is Still Alice de winnaar van de Parel, de publieksprijs voor de beste boekverfilming van het afgelopen jaar. In juli kon via een website gestemd worden op een van de genomineerde boekverfilmingen of een boekverfilming naar keuze. In totaal zijn er 6320 stemmen uitgebracht. Op 18 september 2015 wordt de Parel uitgereikt tijdens Film by the Sea.

Still Alice (September Film) vertelt het verhaal over Alice, gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen, die de grip op haar leven kwijtraakt nadat de ziekte van Alzheimer bij haar is geconstateerd. Still Alice, geregisseerd door Richard Glatzer en Wash Westmoreland, werd bekroond met diverse prijzen. Hoofdrolspeelster Julianne Moore ontving o.a. een Oscar voor Beste Actrice, een Golden Globe, een BAFTA én een Screen Actors Guild Award. De film Still Alice is gebaseerd op het boek Still Alice van Lisa Genova, in het Nederlands uitgegeven onder de titel Ik mis mezelf (The House of Books).

Naast Still Alice waren genomineerd voor de Parel: A most wanted man (gebaseerd op het boek van John le Carré)De Surprise (Belcampo)Gone Girl (Gillian Flynn), Loin des hommes (Albert Camus) en Wild (Cheryl Strayed). Leo Hannewijk, directeur van Film by the Sea, en film- en boekrecensenten van De Telegraaf Annet de Jong en Marco Weijers maakten de selectie. De zes films worden vertoond tijdens Film by the Sea, van 11 tot en met 20 september 2015, volgens de stichting CPNB hét festival voor boekverfilmingen in Nederland.Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Still Alice wint prijs beste boekverfilming

 

Gerelateerd

Over

Lisa Genova

Lisa Genova

Lisa Genova woont en werkt in Boston. Haar interesse in en kennis van de ziekte ...

Gesponsorde boeken