Hebban vandaag

Listmania /

Strooi deze Sinterklaas met... een grote glimlach

door Hebban Crew 1 reactie
December komt weer om de hoek kijken en Sinterklaas doet er alles aan om alle cadeauwensen op tijd te verzamelen. Wie de goedheiligman een handje wil helpen, kan zelf ook wel een paar handige tips gebruiken. In de aanloop naar 5 en 6 december tippen we daarom mooie kinderboeken. Vandaag: strooi met... een grote glimlach!

Carnaval der dieren

Jessica Courtney-Tickle

Met het muziekboek Carnaval der dieren van illustrator Jessica Courtney-Tickle ga je op een magische reis die het carnaval tot leven brengt. Door op de muzieknoten in het boek te drukken, hoor je bij ieder dier een fragment uit het muziekstuk van Camille Saint-Saëns. Twee broers ontdekken achter een boekenplank een deur naar een magische wereld waar alle dieren praten, dansen en zingen. Ze worden begroet door een vorstelijke leeuw, vragen de weg aan een eeuwenoude schildpad en paraderen mee in een stoet reusachtige olifanten. Kun je niet genoeg van de muziek krijgen? Achter in het boek staat een korte biografie van de componist met leuke weetjes over het muziekstuk.

Leeftijd: <6 jaar

De ergste juffen en meesters van de wereld

David Walliams

De humoristische kinderboeken van David Walliams worden altijd geïllustreerd door Tony Ross, en dat is bij De ergste juffen en meesters van de wereld niet anders. Het boek is een variant op De grootste ettertjes van de wereld van de auteur, dat inmiddels drie delen telt en welke hij naast zijn reguliere boeken en prentenboeken schrijft. Deze nieuwste uitgave bundelt weer een hele stapel ondeugende verhalen, waarin de ergste docenten aan bod komen en natuurlijk alle streken en fratsen die ze uithalen om het leven van hun leerlingen zuur te maken.

Leeftijd: 7-9 jaar

De woef van de wildernis

Dav Pilkey

De 'Dog Man'-serie van Dav Pilkey is een graphic novel reeks vol humor, avontuur én tekentips. De cartoonist levert met De woef van de wildernis alweer het zesde 'Dog Man'-boek af. In dit deel wordt de bank in de stad beroofd en alle aanwijzingen leiden naar... Dog Man! Natuurlijk heeft onze held het niet gedaan, maar Baas, Pien Petjeaf en Kleine Karel (de gemeenste kat van de wereld) zullen alles op alles moeten zetten om dat te gaan bewijzen. Dog Man zit intussen in de hondenbak, waar de andere honden heel onaardig tegen hem zijn. Om te weten of dit allemaal nog goed komt, zit er niets anders op: lezen!

Leeftijd: 7-9 jaar

Een episch avontuur

Jeff Kinney

Auteur Jeff Kinney kennen we van de populaire 'Leven van een loser'-serie over Bram Botermans. De kinderboekenauteur wilde eigenlijk cartoonist worden, en illustreert zijn boeken dan ook zelf. Sinds kort is hij bezig aan de spin-off reeks 'Het leven van een allerbeste vriend' over Theo, de beste vriend van – je raadt het al – Bram Botermans. Theo kan er zelf ook wat van, en in dit tweede boek bedenken de vrienden een episch avontuur. Theobald en Bram de Barbaar verlieten nooit eerder hun dorp, maar nu is Theobalds moeder ontvoerd door de Witte Tovenaar. Onderweg zullen ze het tegen verschrikkelijke monsters moeten opnemen. Zullen ze Een episch avontuur overleven?

Leeftijd: 7-9 jaar

Het eiland van Olifant

Leo Timmers

Een huis voor Harry van Leo Timmers was Prentenboek van het Jaar 2019, en nu komt de Vlaamse prentenboekenauteur en illustrator met Het eiland van Olifant. Samenzijn en gastvrijheid zijn de thema's in het boek over Olifant, die na een storm op zee op een eiland belandt. Hij roept om hulp en gelukkig komt Muis al aanvaren. Olifant mag instappen, maar het bootje is natuurlijk veel te klein. Nu zijn Olifant en Muis samen gestrand. Ook Hond en Krokodil kunnen de schipbreukelingen niet redden, dus blijven ze allemaal op het eiland. En dat is stiekem toch wel heel gezellig.

Leeftijd: <6 jaar

Het waanzinnige moppenboek

Andy Griffiths en Terry Denton

Andy Griffiths en Terry Denton, bekend van de 'Waanzinnige boomhut'-reeks, schrijven daarnaast ook verzonnen non-fictieboeken in dezelfde stijl (Het waanzinnige boek over je lichaam, Ontzettend stom), en dit jaar verscheen er zelfs een moppenboek van hun hand. Dat kan toch niet misgaan met zo'n hilarisch duo als deze heren. In Het waanzinnige moppenboek vind je moppen over katten en kippen, school en skeletten, bomen en beren en nog veel meer. Met dit boek ben je het middelpunt van elke schooldag.

Leeftijd: <12 jaar

Op glad ijs

Matt Stanton

Max Modderman is de gangmaker en lolbroek van zijn klas. Hij is dan misschien niet de slimste, maar wel de grappigste. Zo weet hij zich uit de meeste situaties te redden. Matt Stanton begon de reeks over Max met Klas op stelten, Op glad ijs is het vijfde deel. In dit boek moet hij tot zijn afgrijzen meespelen met het ijshockeyteam. Hij haat sport, en wat er zo leuk is aan uitglijden en bevriezen weet hij al helemaal niet. Het lachen lijkt hem dus te vergaan in Op glad ijs! Natuurlijk maken hij en zijn vrienden daarnaast ook weer van alles mee; grote mislukkingen, een worstelende neushoorn die Roxanne heet, nepnieuws en kleedkamers vol popcorn. En meester IJzinga is terug, maar wel veranderd.

Leeftijd: <12 jaar

Het piranha-complot

Jozua Douglas

De kinderboekenserie 'Costa Banana' van Jozua Douglas, geïllustreerd door Elly Hees, is bijna ten einde. Het piranha-complot is het zesde en laatste deel in deze grappige reeks. Gelukkig hoef je niet lang te treuren, want Douglas zelf schrijft gestaag door. Zo leverde hij laatst nog een boek af met mede-kinderboekenauteur Manon Sikkel, Prutsers en pechvogels. Pablo Fernando wordt afgezet en is niet langer de president van Costa Banana. Hij en zijn gezin vluchten naar Costa Kanaria, daar is de 12-jarige Angelino net president. Angelino benoemt Rosa en Fico tot zijn adviseurs, maar een land besturen is helemaal niet zo makkelijk. Rosa ontdekt al snel een gemeen complot tegen Angelino.

Leeftijd: 10-12 jaar

Stinkhond zoekt een baasje

Colas Gutman

Stinkhond ruikt naar sardientjes en ziet eruit als een gerafeld tapijt. Hij is misschien lelijk en dom, maar hij heeft ook een hart van goud. Er zijn inmiddels vier delen uit over de dakloze hond die in elke volgorde gelezen kunnen worden door beginnende lezers. De boeken werden geïllustreerd door Marc Boutavant. Stinkhond slaapt buiten, eet wanneer hij dat wil en laat zichzelf uit. In Stinkhond zoekt een baasje besluit hij op een dag de wijde wereld in te trekken, op zoek naar een baas. Hij ziet het helemaal voor zich; hondensnoepjes en spelen met de bal. Maar helaas liggen goede baasjes niet voor het grijpen. Zal het Stinkhond lukken?

Leeftijd: 7-9 jaar

Superkrachten voor je hoofd

Wouter de Jong

Voor kinderen die wel een gebruiksaanwijzing voor hun eigen hoofd kunnen gebruiken is er nu Superkrachten voor je hoofd, van Mindgym-auteur Wouter de Jong en geïllustreerd door Hein de Kort. Het is een echt doeboek voor kinderen om, alleen of samen met je ouders, te ontdekken hoe je je hoofd de baas wordt. Zo leer je omgaan met vervelende ervaringen, verbeter je je sociale vaardigheden en krijg je meer zelfvertrouwen. Door de speelse en zelfs ondeugende manier van relativeren weet De Jong oefeningen leuk en toegankelijk te maken. Ook staan er mooie anekdotes, grappige weetjes en rake kinderquotes in. Met deze methode kunnen kinderen mentale superkrachten ontwikkelen en weerbaar worden. Een mooi en blijvend cadeau voor de feestmaand.

Leeftijd: <12 jaarOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Strooi deze Sinterklaas met... een grote glimlach

 

Gerelateerd