Hebban vandaag

Algemeen /

Verwacht in oktober 2015

Vlak voor het begin van een nieuwe maand selecteert de redactie van Hebban 7 in het oog springende titels in de acht Hebban categorieën. In deze derde aflevering gidsen onze experts je door de verwachte boeken van de maand oktober.

De 7 veelbelovende literaire romans van oktober met o.a. Vrouw, het laatste deel in de Mijn Strijd-reeks van Karl Ove Knausgård en Nachtronde, een niet eerder in het Nederlands vertaalde roman van Nobelprijswinnaar Patrick Modiano.

De 7 veelbelovende YA-titels van oktober met aandacht voor de Nederlandse fantasybelofte Jeroen van Unen, waarvan het eerste deel van de vierdelige reeks 'Nachtuilen' verschijnt. Scenarioschrijfster Manon Spierenburg debuteert met het eerste deel van een dystopische reeks: De kristallen sleutel 1: Out there.

De 7 opmerkelijkste thrillers van oktober die je niet mag missen, met o.a. IJzer en bloed van Liza Marklund, haar elfde en laatste Bengtzon-thriller en Het meisje op de weg, het nieuwe boek van Gouden Strop-winnaar Michael Berg.

De 7 veelbelovende culinaire boeken van oktober met in The Dumpling Sisters kookboek van de zussen Amie en Julie Zhang familierecepten voor dumplings in alle soorten en maten en met Jamie’s superfood voor elke dag van Jamie Oliver leer je gezond koken zonder lang in de keuken te staan.

De 7 meest fantastische sf- & fantasyboeken van oktober met o.a. Drakenvuur, het derde en laatste deel van An Janssens' Draken-trilogie. Het tweede deel maakt kans op een Hebban Award! Verder aandacht voor het complete proza van Edgar Allan Poe dat in vier mooie heruitgaven verschijnt.

De 7 veelbelovende jeugdboeken van oktober. In deze verwachtlijst aandacht voor de Kinderboekenweek met o.a. De kleine walvis van Benji Davies, die onlangs de World Illustration Award won en Jij bent mijn vriend van Rindert Kromhout & Jan Jutte, veertien ontroerende, wijze, maar ook grappige verhalen over vriendschap.

De 7 Feelgood highlights van oktober bevat o.a. Winter in New York, een verhalenbundel van de Nederlandse chicklit-queen Chantal van Gastel en Blijf bij mij van Jennifer Armentrout, die onder haar pseudoniem J.Lynn zoveel succes had dat ze voortaan onder haar eigen naam publiceert.

De 7 veelbelovende non-fictie titels van oktober. In deze lijst aandacht voor de do's en dont's van antidepressiva en andere 'gelukspillen' in Bram Bakkers Geluk uit een potje. In De vrouwen van het kalifaat komt Judit Neurink met verrassende ontdekkingen over de werkelijke positie van vrouwen in het kalifaat.

 



Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Verwacht in oktober 2015

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken