Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Video: Wat maakt Young Adult boeken zo populair?

door Natasza Tardio 3 reacties
Sinds het succes van Harry Potter en the Hunger Games is er een genre dat niet meer uit de boekwinkel weg te denken is. De Young Adult boeken die vaak ook nog eens mega populaire films worden, ook onder volwassenen.

Dat het Young Adult genre steeds populairder wordt moge bekend zijn. Het zijn boeken die zowel bij jongeren als bij volwassenen aanslaan, mede door de toegankelijkheid van de boeken, maar ook de verschillende soorten verhalen in dit genre. Denk hierbij aan: thrillers, romans, coming-of-age, chick-lit, new adult, fantasy en ga zo maar door. 

Het is een genre dat zijn populariteit mede dankt aan boeken zoals: Harry Potter, The Hunger Games, Twilight, Divergent, The Vampire Diaries, vaak bestaande uit drie of meer delen.

Oorspronkelijk was de benaming Young Adult bedoeld om de overgang tussen kinder/jeugdboeken en de boeken voor volwassenen gemakkelijker te maken, maar inmiddels biedt het genre een plek aan vele soorten boeken voor de doelgroep 13+, waarbij fantasy het meest populair lijkt te zijn.

Maar niet alleen jongeren tussen de 13 en 25 jaar zijn fan van Young Adult boeken, behoorlijk wat volwassenen kunnen ook niet wachten tot de nieuwe boeken uitkomen. En waar voorheen Amerikaanse titels de Nederlandse boekenmarkt overheersten, veroveren Nederlandse Young Adult schrijvers langzaam maar zeker hun plek in de boekenwinkels. 

EditieNL maakte een kort item over de populariteit van Young Adult boeken. Klik op onderstaande link om het item dat 2.39 minuten duurt te bekijken:

Wat maakt Young Adult boeken zo populair?

Onze vraag: Wat voor soort Young Adult boeken lezen jullie? Laat je reactie achter onder dit artikel.Over de auteur

Natasza Tardio

259 volgers
280 boeken
34 favoriet
Auteur


Reacties op: Video: Wat maakt Young Adult boeken zo populair?

 

Gerelateerd

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer woont met haar man en drie zonen in Phoenix, Arizona. Ze studeer...

Suzanne Collins

Suzanne Collins

Suzanne Collins (1962) is de bestsellerauteur van de succesvolle trilogie The Hu...

L.J. Smith

L.J. Smith

L.J. Smith (1965) is het pseudoniem van Lisa Jane Smith, een Amerikaanse au...

Overig

Young adults met 5 sterren

op 19 juni 2014 33 boeken 2 volgers 1 reactie
Gesponsorde boeken