Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

VrijdagVraag: Klets jij of klets ik?

door Debbie (Hebban Crew) 18 reacties
Hebban is een mix van usercontent en redactionele content. De een komt hier om te lezen wat wij aan nieuws en artikelen bieden, de ander schrijft het liefst zelf stukken en een derde bezoeker komt alleen maar lekker boeken turen.

Blogs
Auteurs schrijven over hun boeken, hun veldslagen in het schrijfproces en ervaringen tijdens boekpresentaties, signeersessies en evenementen als de Elf Fantasy Fair. Patty van Delft blogt over een naderend afscheid van haar geliefde Drägan Duma-wereld, want deel drie moet geschreven worden en dat is het laatste deel. Likaiar tikt een verslag over de prijsuitreiking van Fantastels en er wordt ook droevig nieuws gedeeld door Melissa Skaye. Lezers mogen ook bloggen, maar in de praktijk blijken die liever lijsten te maken.

Lezersrecensies
Bezoekers geven graag hun mening over gelezen boeken en steken hun waardering niet onder stoelen of banken. Zo biedt Hebbanbezoeker Prinsess Marcella 4* voor Jager van Kim ten Tusscher, noemt Jan Koster Erik van Terry Pratchett een 'ongeinspireerd tussendoortje' en biedt Marco Habers 5* voor De muziek van de stilte van Patrick Rothfuss.

Boekenplanken
Een centraal deel van Hebban zijn de boekenplanken: wat heb je gelezen, wat wil je nog gaan lezen en wat ben je nu aan het lezen? Een apart plekje is ingericht voor de favorieten. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om zelf lijsten te maken en daar wordt driftig gebruik van gemaakt, zie naast dit artikel. Inspiratie en tips worden zo leuk gedeeld onder de lezers.

Hey, dit was toch een VrijdagVraag? Jazeker, en daar komt ie:

Usercontent vs. redactionele content, Wat vind jij leuker?

  1. Lezersrecensies, blogs van bezoekers en duizenden boeiende titellijstjes

  2. Interviews, artikelen, recensies van Hebbanrecensenten

  3. Deze bestaande mix van beide bevalt eigenlijk wel

En dan willen we uiteraard ook weten (inclusief link!) wat jij zelf allemaal al hebt uitgeprobeerd op Hebban: Heb je al eens een recensie of blog geschreven en hoe beviel dat, kreeg je (leuke) reacties? Ben jij een lijstenmaker en hoeveel heb je er al? Heb je er tien gestart en hou je het niet meer bij of ren je direct vanuit de boekwinkel met een gekocht boek naar je computer om een boek te wisselen van 'Wil ik lezen' naar 'Ben ik aan het lezen'? Heb je ooit iets aangemeld voor de Agenda, zit je te denken aan een Hebban Page voor je favoriete auteur? Heb je al aan een Leesclub meegedaan? Wie of wat volg je allemaal?

Kortom: we zijn zo benieuwd wat jij op Hebban Fantasy uitvreet, waar je uithangt en wat je leuk vindt!

Lees de eerdere VrijdagVragenOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
407 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: VrijdagVraag: Klets jij of klets ik?

 

Overig

Fantasy & Science Fiction

op 09 juni 2014 door Natasza Tardio 43 boeken 0 volgers 0 reacties

Fantasy/Sciencefiction

op 18 februari 2015 door Bianca 23 boeken 0 volgers 0 reacties

Mijn 25 favoriete fantasy(series)

op 26 april 2015 door Gerry Hameetman 24 boeken 0 volgers 0 reacties

Nederlandstalige Fantasy

op 10 februari 2015 door Tom Kruijsen 31 boeken 2 volgers 0 reacties

NederFantasy

op 04 augustus 2014 door Hebban Fantasy 14 boeken 7 volgers 0 reacties
Gesponsorde boeken