Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

6x vrouwen en spanning: de perfecte combinatie

door Soraya Vink (crew) 11 reacties
Vrouwen zijn over het algemeen de thrillerlezer bij uitstek. Ze lezen graag over de ellende die plaatsvindt in de ogenschijnlijke idyllische gezinssituaties waarin moord en doodslag voorkomt. Hebban zet een aantal onmisbare 'vrouwenthrillers' van voorjaar 2018 op een rijtje. Natuurlijk ook heel geschikt voor mannelijke lezers.

De wanhoop van een moeder

Thrillerschrijfster Patricia Snel keert na het succes van haar thriller De expat terug naar deze intrigerende wereld. In Expat Exit neemt ze de lezer mee in het luxe expatleven op Curaçao en schetst ze de wanhoop van een moeder voor wie niets te ver gaat om haar kind te beschermen.
Hoofdpersoon Elisa worstelt om een nieuw leven op te bouwen op Curaçao na haar scheiding. De liefde, het vinden van een baan, heimwee naar Nederland; veel gevoelens die haar overvallen. Bovendien eist haar ex de volledige voogdij over hun elfjarige zoon Sam. Na een ernstig bootongeluk, waarbij het vriendje van Sam zwaargewond raakt, wordt Elisa verantwoordelijk gehouden en keert de expatwereld zich tegen haar. 

Gezinsdrama's komen regelmatig voor in de krantenkoppen, waardoor met name vrouwelijke thrillerschrijfsters geprikkeld worden om het hoe en waarom op fictieve wijze te onderzoeken. Corine Hartman schreef eerder al twee thrillers die zich afspelen in de familiaire sfeer rond de IJsselstreek, ook haar nieuwe thriller Het kwaad in ons is geïnspireerd op een waargebeurd familiedrama. 
Simone Steenbeecks grootste wens was moeder worden. Helaas bleef een zwangerschap uit en koos ze samen met haar man Richard voor een andere weg. Ze werden de trotse adoptieouders van de Braziliaanse Daniel en Nina. Niet lang daarna raakte Simone alsnog zwanger en dochter Veerle completeerde het gezin. Nu, bijna twintig jaar later, woont het gezin Steenbeeck in het idyllische Hattem aan de IJssel. Simone heeft een patisserie in het dorp, Richard is leraar in het vlakbij gelegen Zwolle en de kinderen... daar stokt het perfecte plaatje. Langzaam slaan er gaten in het warme, veilige nest dat Simone haar gezin wil bieden. Ongemerkt schuiven ze naar de rand van de afgrond, tot broer en zus zich volledig in het nauw gedreven voelen en een besluit nemen met dodelijke gevolgen.

Leugens

Drie moeders, van wie hun zonen gezamenlijk in het sportteam op school zitten, raken verwikkeld in een sinistere plot als er een nieuwe leraar, Chris Brennan, op school komt die niet is wie hij zegt te zijn. Het is het startsein voor de nieuwe thriller van de Amerikaanse Lisa Scottoline, die bekend staat om haar verhaallijnen waarin vrouwen als gewiekste heldinnen worden ingezet. Haar nieuwe boek Al is de leugen nog zo snel wordt omschreven als een emotionele psychologische thriller met plotwendingen en geheimen, intriges, spanning, familiedrama en zelfs een romance.

Met haar debuutthriller In een donker donker bos oogste Ruth Ware een ongekend succes, waarna actrice Reese Witherspoon gauw de filmrechten wegkaapte. Ware heeft inmiddels een stabiele positie op de bestsellermarkt en de Nederlandstalige lezer maakt binnenkort kennis met haar derde thriller Het leugenspelIsa speelde op school met haar drie beste vriendinnen altijd het Leugenspel. Ze hielden een wedstrijd wie mensen kon overtuigen van de bizarste verhalen. De regels zijn eenvoudig: Vertel een leugen, Hou vast aan je verhaal, Word nooit betrapt. Nu, na zeventien jaar van geheimen, is er iets verschrikkelijks op het strand gevonden. Iets dat Isa dwingt om haar verleden te onderkennen, samen met de drie vrouwen die ze al jaren niet heeft gezien, maar nooit is vergeten.

Wraakgevoelens en doodsangsten

Wat als degene die je onvoorwaardelijk hoort te kunnen vertrouwen tegen je liegt? Het overkomt Hannah, hoofdpersoon in de nieuwe thriller van Tammy Cohen. De thrillerschrijfster speelt in haar boeken graag met de manier waarop mensen angst ervaren, aangezien het kleinste detail uit kan groeien tot een obsessie. Zo ook in haar nieuwe thriller De afdeling, waarin de hoofdpersoon letterlijk en figuurlijk opgesloten zit.
Hannah heeft een heel gewoon leven, met een liefhebbende echtgenoot en een fijne baan. Daar komt abrupt een einde aan als ze iets volkomen onverwachts doet. Ze belandt op de gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis – een plek waar ze veilig zou moeten zijn. Alleen sterven er patiënten op raadselachtige wijze. De artsen houden vol dat het elke keer om zelfmoord gaat, maar Hannah weet dat ze liegen. Hoe kan ze ervoor zorgen dat iemand haar gelooft na de afschuwelijke daad die zij zelf heeft gepleegd? En misschien nog belangrijker: hoe kan ze ervoor zorgen dat iemand haar gelooft voordat de moordenaar weer toeslaat?

Liv Constatine is het pseudoniem van twee zussen, Lynne en Valerie Constatine, die hun debuut maken met de thriller Het perfecte leven van mevrouw Parrish. Want zeg nou zelf, iedereen droomt toch stieken van een perfect leven waarin je niets tekort komt? Maar hoe ver ga je om die idealen te bereiken?
Amber Patterson heeft maar één doel: de perfecte Daphne Parrish - rijk, mooi en getrouwd met de al even perfecte Jackson Parrish - van haar troon stoten en haar leven overnemen. Daphnes geld, huis, status, man: Amber zal niet rusten voor ze het allemaal bezit. En dus haalt ze alles uit de kast om haar doel te bereiken: manipulatie, bedrog en zelfs zwendel.


Welke thriller komt op jouw leeslijstje te staan? Voor meer nieuw aangeboden thrillers uit binnen- en buitenland, check je de verwachtlijst.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: 6x vrouwen en spanning: de perfecte combinatie

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken