Hebban vandaag

Listmania /

Wat te lezen na ... Netflix-sensatie Bridgerton

door Lindy (Hebban Crew) 12 reacties
Netflix-kijkend Nederland is in de ban van de prachtige kostuumserie 'Bridgerton', gebaseerd op de boeken van Julia Quinn. Het is bevestigd: er komt een tweede seizoen over de ontwikkelingen in deze adellijke Regency-familie, maar hoe vermaak je je in de tussentijd? Hebban vertelt je wat te lezen na het bingewatchen van alle afleveringen!

De hand van de gravin

Julia Quinn

Uiteraard beginnen we met het nieuwste deel in de 'Bridgerton'-serie van Julia Quinn. De hand van de gravin verscheen eind januari en is het vijfde boek in de reeks. Voor wie nog helemaal niet bekend is met deze boekenserie van de Amerikaanse (!) schrijfster: deze start met De ongetrouwde hertog en zet in elk volgend deel een van de Bridgerton-kinderen en hun romantische beslommeringen centraal. Deel zes verschijnt naar verwachting in april, dus mocht het tweede Netflix-seizoen erg lang op zich laten wachten, dan is de boekenreeks (re)bingelezen waarschijnlijk de enige juiste remedie om die wachttijd te verzachten.

De herberg van Ivy Hill

Julie Klassen

De wederom Amerikaanse schrijfster Julie Klassen laat haar verhalen afspelen in de Regency-periode. Ze schreef vele historische standalones, maar De herberg van Ivy Hill is de eerste in een reeks. Daarin staat het dorpje Ivy Hill centraal. Jane (ooit een dame van stand) is de vrouw van de herbergier: als hij overlijdt, moet zij niet alleen de herberg runnen, maar blijkt er ook een enorme schuld te zijn die zij binnen drie maanden moet aflossen. De twee vervolgdelen, De dames van Ivy Cottage en De bruid van Ivy Green, zijn ook goed los te lezen, maar samen vormen zij een mooi beeld van een dorpje in de Regency-periode. Overigens, voor kerstliefhebbers verscheen onlangs ook nog een extra uitgave: Kerst op Ivy Hill.

Pride & Prejudice

Jane Austen

Wie kun je nu beter lezen dan de auteur die zo veel andere hedendaagse schrijvers inspireerde? Jane Austen (1775-1817) was een Engelse romanschrijfster van wie het werk nog altijd goed gelezen wordt. Ze voltooide zes romans en staat bekend om haar realisme, ironische toon en bijtende sociale commentaar. Haar meest bekende boek zal Pride and Prejudice (ofwel Trots en vooroordeel) zijn en dat is wellicht ook een prima boek om mee te beginnen voor de Bridgerton-liefhebber die nog niet bekend is met het werk van Austen: een familie met vijf dochters die allemaal aan de man moeten raken en een moeder die alles op alles zet om de beste match te vinden ...

De Bromance Boekenclub

Lyssa Kay Adams

Misschien een wat gekke eend in de bijt in dit rijtje, maar toch: de moderne man maakt kennis met de wereld van historische romans. De stoere Gavin heeft relatieproblemen en sluit zich aan bij de boekenclub van enkele vrienden: zijn eerste opdracht is het lezen van 'De gunsten van de gravin', om de taal van de vrouw te leren spreken en zijn eigen geliefde terug te winnen. Het moderne verhaal wordt afgewisseld met hoofdstukken uit deze historische liefdesroman. Voor iedereen die wel kennis wil maken met de historische roman, maar daar misschien een tussenstapje voor nodig heeft.

Miss Austen

Gill Hornby

Gill Hornby schreef met Miss Austen het (gefictionaliseerde) verhaal van Cassandra, de zus van Jane Austen, op. Ze werd geïnspireerd door de vraag waarom er in de nalatenschap van Austen zo weinig van haar correspondentie is teruggevonden. Het boek geeft een mooi beeld van de Regency-periode, maar ook van schrijfster Jane zelf. Hoewel fictie, geeft het verhaal een inkijkje in haar (te korte) leven, de keuzes die ze maakte, hoe het schrijven haar in de ban had en op de grote vraag: waarom trouwde Jane, die zoveel prachtige liefdesverhalen schreef, zelf nooit?

Landgoed Longbourn

Jo Baker

Mrs. Bennett en haar vijf dochters uit de roman Pride and Prejudice van Jane Austen moeten het leven van hun personeel niet makkelijk hebben gemaakt, moet schrijfster Jo Baker gedacht hebben. Zij schreef een roman vanuit het perspectief van Sarah, die haar dagen doorbrengt met vloeren schrobben, kleding wassen en het legen van kamerpo's van de familie Bennet. Maar ook het personeel kent zo haar problemen op liefdesgebied. Een mooi inkijkje in wat er 'downstairs' gebeurt, met op de achtergrond een soms kermende Mrs. Bennett en de ruisende rokken van haar dochters.

De eigenzinnige juffrouw Ellison

Carolyn Miller

Ook de in Australië woonachtige Carolyn Miller duikt graag onder in de Regency-periode. De eigenzinnige juffrouw Ellison is het eerste deel in de serie 'Regency bruiden' en wordt opgevolgd door De verovering van Lady Charlotte. De eerstgenoemde juffrouw en een aantrekkelijke graaf lijken al zo hun ideeën over elkaar te hebben, maar zijn die wel waar? De vooroordelen opzij zetten zal waarschijnlijk net zo lastig zijn als in de 'Bridgerton'-saga. Deze christelijke romans zijn een stuk minder ondeugend dan de boeken van Quinn, dus voor eenieder die dat meer op prijs stelt zijn deze romans vast een verademing.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

817 volgers
419 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Wat te lezen na ... Netflix-sensatie Bridgerton

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken