Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Ga op reis in een boek | Bestemming Griekenland

door Hebban Crew 11 reacties
De Griekse eilanden met onder andere Kreta, Rhodos, Kos en Zakynthos zijn populaire vakantiebestemmingen, maar ook het vasteland is fraai met veel historische bezienswaardigheden en een rijke flora en fauna. Speciaal voor jou selecteerde de Hebban-redactie negen boeken om het Griekenland van nu en ooit te ontdekken.

9 leestips voor Griekenland

(971)
Wanneer Liza Roozenboom te horen krijgt dat haar zoon Mark op het eiland Corfu vermist is geraakt, stort haar wereld in. Een wekenlange zoektocht levert niks op en Liza blijft verslagen en met talloze onbeantwoorde vragen achter. Totdat er, een jaar later, een lugubere vondst wordt gedaan.
(591)
Een episch liefdesverhaal, een spannende, ontroerende en unieke hervertelling van de Ilias van Homerus, het verhaal van de legendarische oorlog tussen de Grieken, het verhaal van Helena, Achilles en Hector, van goden en godinnen, van wrok en van wraak.
(98)
Na jaren ploeteren in New York heeft Daphne haar leven eindelijk op de rails. Ze wil met Stephen trouwen op Erikoussa, het lieflijke Griekse eiland van haar jeugd. Daar aangekomen wordt ze overspoeld door herinneringen.
(1020)
Losbandigheid, lust en liefde, moord en doodslag, triomfen en tragedies; de Griekse mythen en sagen zijn wilder en woester dan het leven zelf. Stephen Fry haalt deze verhalen op uit de oudheid en geeft ze hun welverdiende plek in onze moderne tijd.
(2)
De échte Griekse keuken is een goed bewaard geheim en heeft een zeer gevarieerd karakter: van de zonnige schotels van de eilanden tot de eerlijke, pure gerechten uit de bergdorpen. In dit boek worden de geheimen van de bij ons grotendeels onbekende en verrassend veelzijdige Griekse keuken ontsluierd.
(1)
In dit boek deelt Rebecca Seal haar favoriete recepten die ze heeft opgedaan tijdens haar reizen, met de nadruk op de regionale specialiteiten van Griekenland. De foto's van Steven Joyce vullen de heerlijke recepten in het boek aan, en tonen de magie en aantrekkingskracht van deze schitterende eilanden.
(188)
Pat Barker geeft een vrouwelijke twist aan het wereldberoemde verhaal van de Trojaanse Oorlog. Een historische roman over het leven van een vrouw temidden van de chaos van een van de beroemdste oorlogen van de geschiedenis, waarin zij vecht voor haar vrijheid.
(135)
In een van de beroemdste Griekse mythes verraadt Ariadne haar vader, koning Minos, door Theseus te helpen de Minotaurus te verslaan. Theseus op zijn beurt verraadt Ariadne. Dit is haar verhaal. Deze betoverende roman is een indrukwekkende hervertelling van de oude Griekse mythe van Theseus en de Minotaurus.
(43)
Augustus 1957. Het is de avond van een groot feest in Plaka, Kreta, ter gelegenheid van de sluiting van Spinalonga, de leprakolonie aan de overkant van de baai. Er is eindelijk een geneesmiddel gevonden en de bewoners van het eiland zijn na lange tijd vrij om terug te keren naar hun families. Maar die nacht zet een tragisch en gewelddadig incident alles in een nieuw licht.

Bekijk de Zomerlezen-reisbestemmingenOver de auteur

Hebban Crew

2552 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Ga op reis in een boek | Bestemming Griekenland