Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

David Grossman

Newsroom 2 Spots 3 beschrijving bewerken

David Grossman is een Israëlisch schrijver van romans, essays en kinderboeken. Zijn meest bekende roman die ook meteen zijn internationale doorbraak betekende is zijn debuut voor volwassenen Zie: liefde (1986). In deze roman over de Jodenvervolgingen lopen een aantal soms realistische, soms fantastische verhaallijnen door elkaar heen. Andere wereldwijd geprezen boeken zijn De uitvinder van geheimen (1991) en de adolescentenroman De stem van Tamar (2000). Grossmans romans zijn vaak complex van structuur en gaan meestal over typisch Joods-Israëlische thema’s als de Holocaust en de Palestijnse kwestie. Grossman probeert in zijn werk ‘de ander’ steeds van binnenuit te begrijpen en een centraal thema in zijn werk is onrechtvaardigheid. Grossmans werk werd veelvuldig bekroond, onder andere met de National Jewish Book Award, en de prestigieuze Saphir Prize en Bialik Prize.

Nieuwste boek

Elke rimpel vertelt een verhaal - David Grossman Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Readers / Man Booker International Prize 2018
30 mei 2018 1 reactie
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken