Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Fjodor Dostojevski

Artikelen 1 Spots 19 beschrijving bewerken

Fjodor Michajlovitsj Dostojevski (1821–1881) was een Russische romanschrijver en vertaler. Hij is een van de bekendste auteurs uit de Russische literatuur. Hij wordt tot de zogenaamde 'Realistische School' in Rusland gerekend, waartoe onder anderen ook Tolstoï, Toergenjev en Oblomow behoorden. Dostojevski's werk onderscheidt zich evenwel van veel andere realisten door het hoge filosofische gehalte en de sterke, allesoverheersende dialoogvorm. Dostojevski liet een omvangrijk oeuvre na. De gebroeders KaramazovMisdaad en straf en  De idioot  zijn de bekendste romans van deze auteur. Dostojevski was epilepticus, en heeft altijd beweerd dat die ziekte zijn werk sterk heeft beïnvloed; ook zijn personages zien vaak af, zij het dan doorgaans van hun eigen hartstocht.

Nieuwste boek

Verzamelde werken | 11 Brieven - Fjodor Dostojevski Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Fjodor Dostojevski

  Meer artikelen

Door lezers

De Luisterboekhoek / Themaluisteren | De boeken uit Eus' Boekenclub
18 maart 2023 13 reacties
Literatuurcafé / Wij lezen de zeven Russen (9): De dubbelganger - Dostojevski
26 maart 2021 254 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken