Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jowi Schmitz

Artikelen 1 Newsroom 1 Spots 2 beschrijving bewerken

Jowi Schmitz (1972) woont in Amsterdam op een boot en schreef drie romans. Ze debuteerde in 2005 met Leopold, een roman die verscheen bij uitgeverij Cossee. Haar tweede roman Kus van je zus verscheen twee jaar later bij dezelfde uitgeverij en werd genomineerd voor de BNG prijs. In 2012 werd het jeugddebuut van Schmitz: Ik heet Olivia en daar kan ik ook niks aan doen bekroond met de Vlag en Wimpel, daarna kreeg het ook nog de Luchs-prijs van Die Zeit en Radio Bremen. In 2013 verscheen haar kinderthriller Schat onder de stad. De blog die ze bijhield over haar te vroeg geboren zoon verscheen in 2014 en won de Inktslaafliteratuurprijs 2014. Het boek heet Te vroeg geboren. Dagboek over mijn zoon.

Stan en de negen rovers (oktober 2015) is een feestje. Om te vieren dat lezen leuk is, en omdat er nooit genoeg rovers kunnen zijn (want rovers vinden schatten). Jowi Schmitz geeft ook les aan de Schrijversacademie, organiseert een kinderfilosofiefestival en wil graag een animatiefilmpje maken. Tevens schrijft ze een column voor het Schrijven Magazine, over hoe dat moet, schrijven.

Laatste bewerking door Uitgeverij Kluitman op 13/04/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

De nachtlantaarns van meneer Makkelie - Maranke Rinck Dolf Verroen ... Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken