Ijzingwekkend avontuur
Kal, Jasper en Skyler hebben iets uitgevreten op school en krijgen nu de keuze; van school getrapt worden of een week naar de Ardennen, naar een heropvoedingskamp.
Hun ouders kiezen voor de tweede optie en dus vertrekken ze.
Jasper is de leider van het stel, Skyler volgt en Kal is eigenlijk een watje, maar probeert mee te doen met de andere twee.
“Niet voelen maar dóén. Vorig jaar was hij nog dat verlegen jongetje, nu is hij deel van een groep. En dat is Goed, want dat betekent Vrienden.”
Ze worden begeleidt door Luc en Kominder. Deze zullen de jongens ‘heropvoeden’ terwijl ze door de grotten wandelen.
“Soms moet je omlaag om naar buiten te kunnen.”(....) “Dat hebben ze vast als wijze spreuk in de folder van dit strafkamp gezet,’ Skyler zet een gewichtige stem op: ‘Laat de jongeren diép gaan, daarna kunnen ze weer omhoog.”
Jasper ontpopt zich als een ware etterbak. Neemt niks serieus en daagt iedereen uit.
Op een nacht giet hij zich vol drank en besluit de grot in te gaan op zoek naar het monster dat er schijnt te leven. Kal en Skyler volgen gedwee….
“Skyler wil naar huis, Jasper wil zo te zien helemaal niet nadenken. Die wil gewoon drinken en kapotmaken. En wat wil ik?”
Dan gaat het gruwelijk mis en raken ze verdwaald en zitten ze gevangen in de ijsgrot. Zullen ze ooit de weg terug vinden?
Een ijzingwekkend avontuur in de Ardennen. Bloedspannend. In één ruk uitgelezen. Hier gaat groep 8 weer van smullen!
“Sommige dingen weet je nooit zeker. Die mag je zelf kiezen. Waar de magie begint, of je in monsters gelooft; het is allemaal aan jou. Dat maakt het leven zo mooi.’
Hun ouders kiezen voor de tweede optie en dus vertrekken ze.