Kim Stanley Robinson

Artikelen 2 Spots 6 beschrijving bewerken

Kim Stanley Robinson (Waukegan, Illinois, 1952) is een Amerikaanse auteur van sciencefictionverhalen. In 1982 promoveerde hij in literatuur met een dissertatie over het werk van Philip K. Dick. Vervolgens doceerde hij aan verschillende universiteiten en wijdde hij zich vanaf 1988 geheel aan het schrijverswerk.

In 1984 debuteerde Robinson met The wild shore, het eerste deel van de Orange County-trilogie. Maar zijn grote doorbraak kwam met de befaamde Mars-trilogie (1992-1995), een voorbeeld van harde SF. Daarna verschenen tientallen romans en kortverhalen van zijn hand, alle in het scienfictiongenre. 
Zijn verhalen bevatten veelal ecologische en sociologische thema's en lijken het gevolg te zijn van zijn eigen wetenschappelijke fascinaties, zoals zijn vijftienjarig onderzoek en levenslange fascinatie voor de planeet Mars. Critici noemden zijn werk 'literaire sciencefiction'. Hij won vele prijzen, waaronder zesmaal de Locus Award, tweemaal de Hugo Award en tweemaal de Nebula Award.

In 2015 publiceerde Robinson het sciencefictionverhaal Aurora, over "onze eerste reis buiten het zonnestelsel, een reis die generaties geleden begon."

 

Nieuwste boek

De verschroeide aarde - Kim Stanley Robinson Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Kim Stanley Robinson

Great expectations #2 - een scifi special
19 augustus 2015 6 reacties
  Meer artikelen

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / 7x Fantastische natte voeten
07 april 2021 12 reacties
Scifi & Fantasy Club / De Hugo Awards
17 augustus 2018 16 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken