Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Peter May

Artikelen 2 beschrijving bewerken

Peter May (Glasgow, 1951) is een veelbekroonde Schotse tv-scenarioschrijver, journalist en auteur. Reeds op 21-jarige leeftijd won hij de Fraser Award (voor beste Schotse journalist van het jaar 1973). Vervolgens wijdde hij zijn talenten vooral aan televisiedrama's en verscheen zijn naam ruim duizend keer op aftitelingen. Voor de BBC creëerde hij drie belangrijke series: The Standard, Squadron en Machair.

Als auteur combineerde May zijn talent met het schrijven van romans en thrillers, waarbij hij voor de completering van de verhalen altijd gedegen onderzoek deed. Zo was hij erelid van de Chinese Crime Writers’ Association en kon hij voor onderzoek ten behoeve van zijn China-thrillerserie ongehinderd terecht bij de Chinese politie. De China-thrillerserie (1999-2004) werd vanwege de fascinerende karakters, ingenieuze plots, en de wetenschappelijke en medische details volop geprezen. May schreef ook de Enzo files-serie (2006-2011) en de Lewis-trilogie (2011-2013). Verder verschenen van zijn hand een aantal standalones, waarvan Runaway  (2015) een van de meeste recente is.

Voor zijn werk werd May vele malen bekroond met onder meer de Franse Cezam Prix Littéraire Inter CE, de Barry Award,  Deanston Scottish Crime Book of the Year. Een greep uit zijn nominaties: de Macivity Award, de Theakston's Old Peculier Crime Novel of the Year Award en de Dagger in the Library.

Laatste bewerking door Anouk van der Zee op 19/06/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Meer over Peter May

Misdaadschrijver Peter May zoekt superfan
12 augustus 2014 3 reacties
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken