Goed verhaal met mooie omschrijvingen van landschap en omstandigheden

Mary Mary
4 mrt 2024

Ik heb dit boek gekocht tijdens een vakantie in Stornoway. Ik was nog niet bekend met deze schrijver en heb me in de keuze voor de schrijver en het boek vooral laten leiden door de plek waar het verhaal zich afspeelt en waar ik op dat moment was.

De beschrijvingen van het landschap en het weer zijn prachtig omschreven. Peter May heeft een mooie, beschrijvende schrijfstijl waarmee je helemaal in de setting wordt gezogen.

Het verhaal is wat traag in het heden, en moet het vooral qua spanningsboog hebben van de flashbacks die voldoende in het verhaal terugkomen. De flashbacks geven achtergronden die je leiden richting mogelijke daders zonder hier expliciet in te zijn.

De uiteindelijke ontknoping wordt zorgvuldig uitgesteld en doordat het personage die de verlossende informatie heeft deze niet met de lezer deelt blij je in het ongewisse. Zo blijf je de laatste pagina's op het puntje van je stoel zitten.

Een goed verhaal dat leest als een trein en de vaart er prima inhoudt met interessante mini-verhaaltjes in de vorm van flashbacks.

Meer recensies van Mary