"U zult hen nimmer vergeten"..., nou, ik wel :)
Dit boek kwam in mijn boekenkast terecht vanuit een doorgeefspel met zoldercadeautjes. Op enig moment was ik er aan toe om dit onbekende boek van een voor mij onbekende schrijver te gaan lezen. Ik had daarmee geen verwachtingen.
Het verhaal heeft me op geen enkel moment geboeid. Het verhaal kabbelde voort maar zonder nut, doel, richting of bestemming. Ook nu aan het einde van het verhaal denk ik bij mezelf: Wat wat de intentie van dit boek? De personages vond ik lastig uit elkaar te houden, waardoor het verhaal ook niet beklijfde. Nee, op geen enkel niveau een interessant boek.
De enige verrassing die ik uit het verhaal haalde was dat het niet vreselijk gedateerd aanvoelde. Het is dan wel in 1971 geschreven (en dus bijna 55 jaar oud!), maar door het verhaal heen voelde ik niet heel duidelijk een andere tijd beschreven.
Hoewel op de voorkant prijkt "U zult hen nimmer vergeten", is dit voor mij geen memorabel boek.