Intrigerende stijl, verslavende schrijfwijze en eenvoudig leesbaar
Ik kwam dit boek tegen tijdens een recent bezoek aan Glasgow. Ik liep daar door enkele (fantastische!) boekwinkels om het lokale aanbod te aanschouwen. Op één van de tafels stonden twee boeken van deze schrijver uitgestald. Mijn oog werd ten eerste meteen getrokken door het artwork. Toen ik de achterflap las over deze mysterieuze, anonieme auteur was mijn interesse compleet. Ik heb direct beide boeken aangeschaft die beschikbaar waren (Strange Pictures en Strange Houses) en ben bij thuiskomst direct begonnen aan Strange Pictures.
Ik ben door het boek heengevlogen! Deels omdat het is geschreven in eenvoudig leesbare taal, maar daarnaast ook omdat het volstaat met tekeningen, plaatjes en herhalingen die de pagina' snel opvullen.
Ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten en had me niet super goed ingelezen, maar liet me graag verrassen. Er worden via verschillende verhaallijnen (moord)mysteries voorgelegd en samen met de personages doorloop je de fases van ontcijfering van aanwijzingen en uiteindelijk de zoektocht naar de moordenaar.
Het is een verfrissend anders boek dan ik gewend ben. Erg knap hoe een schrijver een verhaal kan hangen aan eenvoudige tekeningen. Het taalgebruik/de stijl is soms wat kinderlijk eenvoudig, maar het stoorde me niet in grote mate.
Het uiteindelijke plot dat wordt blootgelegd is wat vergezocht/raar en past daardoor bij mij niet zo goed in de totale stijl van het boek.
Ik ga hierna het andere boek van Uketsu lezen. Erg benieuwd hoe zijn stijl daarin naar voren komt, en wat de verschillen en overeenkomsten zijn.