Een interessant concept voor een boek, maar de uitwerking vind ik wat minder.

Mary 27 april 2025
Dit boek heb ik gekocht naar aanleiding van de buzz die erover was zo'n jaar of twee jaar geleden. Ik dacht daarmee dat het een recent boek was, maar ik begrijp uit een eerdere recensie op Hebban, dat het boek op dat moment aanbevolen werd op BookTok, en daarom opnieuw in de schijnwerpers stond.

Zonder kennis van het verhaal of achtergrond ben ik aan het boek begonnen. Het eerste deel sprak me erg aan, en het concept van de kennis van je sterfdag vind ik een interessant uitgangspunt.
Vanaf deel twee raakt het verhaal me echter kwijt. Ik begrijp de keuzes niet die worden gemaakt door de hoofdpersonages, en vind de ervaringen die worden opgedaan onlogisch.
Verder vind ik de personages niet goed uitgewerkt. De kenmerken van Mateo komen niet helemaal goed naar voren en Rufus is geen personage waar ik me in vinden. Daarmee kon ik me niet inleven in het verhaal.

De schrijver heeft een prettige schrijfstijl die eenvoudig is, en je makkelijk meeneemt door het verhaal heen. Verder bevat het meerdere mooie omschrijvingen, waaronder: "You may be born into a family, but you walk into friendships. Some you'll discover you should put behind you. Others are worth every risk."

Al met al heb ik met plezier gelezen. Het is een goed en interessant concept, maar ik vond het verhaal erom heen wat tegenvallen.

Meer recensies van Mary