Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Roel Janssen Auteur

Hebban-auteur


28 lezers volgen deze auteur

Roel Janssen

Artikelen 12 Spots 3

Roel Janssen (Enschede, 1947) is een financieel-economisch journalist en schrijver. Hij maakte zijn thrillerdebuut in 1997 met De struisvogelcode. Daarna volgden onder andere Het Mercatorcomplot  (2000), De Kloonbaby  (2003) en Karaktermoord  (2005). Voor het in 2007 gepubliceerde De tiende vrouw  werd hij bekroond met De Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige misdaadroman, een stichting waar Janssen later zelf voorzitter van zou zijn. Daarnaast schreef hij een aantal non-fictieboeken over (internationale) economie, waaronder Grof geld  (2011), een kroniek van zeven eeuwen financiële schandalen en speculaties in Nederland. 

Tot 2010 was Janssen financieel-economisch redacteur van NRC Handelsblad. Daarvoor was hij van 1978-1983 correspondent in Zuid-Amerika voor de NRC en NOS, met als standplaats Rio de Janeiro in Brazilië. Hij promoveerde op een proefschrift over krottenbuurten in Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Daarna verbond hij zich als senior advisor aan het Haagse Centrum voor Strategische Studies (HCSS) en als lid van de advisory board van OMFIF, een financiële nieuwsbrief en denktank in Londen.
In 2014 publiceerde hij zijn zevende thriller, Fout goud, een factionthriller over de grootste goudroof uit de Nederlandse geschiedenis, de roof door de nazi’s van het goud van De Nederlandsche Bank tijdens de bezetting. Meer dan de helft hiervan is nooit teruggekomen. 

Onder het pseudoniem Menno Lindeman schreef hij de thriller De stijldanser  (2004). De foto van de auteur en de biografische gegevens op de achterzijde van het boek berustten niet op de realiteit, evenmin als de bewering dat het om een debuut zou gaan. Dat Janssen de auteur is, werd kort na het verschijnen van het boek ontdekt en bekendgemaakt. Hij plaatste deze thriller in de krantenwereld, een hem goed bekende omgeving.

Nieuwste boek

Door lezers

Thriller Café / We Love Crime goes Dutch
04 maart 2017 5 reacties
Thriller Café / Wist je dat? # Nederland
25 februari 2017 8 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Roel Janssen


Challenges

2021

(0%)