De witwasser

Laura19907 Laura19907
4 apr 2021

Rhonda Zander, jong, ambitieus en officier van justitie. Ze wordt naar Frankrijk gestuurd om onderzoek te doen naar de dood van een Nederlandse bankier. Verdronken in zijn eigen zwembad. De Franse politie sluit het dossier, maar Rhonda vindt dingen die ze wil onderzoeken. Als haar onderzoek haar naar Italië brengt, kruist daar het pad met advocaat Ebbe Wolfswinkel. Samen ontdekken ze een sinister gebeuren.

Voor de Instaleesclub van Uitgeverij Cargo mocht ik dit boek lezen en daar was ik blik mee. Het boek leek me al interessant en stond op m'n lijstje.

Het boek is start goed. Door het eerste hoofdstuk wil je weten hoe het verhaal verder gaat en wat er allemaal gebeurd is.
Dan volgt er een opmaat wat nodig is voor het verhaal wat veel details bevat, maar wat ik wel leuk vond om te lezen. Dit deel heeft wel je aandacht nodig, want als je snel wil lezen, mis je belangrijke dingen voor de rest van het verhaal
Daarna bouwt het verhaal zich op. Wordt het af en toe spannend, afgelost met historie en veel kennis van wat er afspeelt en waar het zich afspeelt.
Het plot had ik wel een beetje verwacht en was voor mij, als je het vergelijkt met het rest van het boek, best snel gebeurd.
Wel is deze goed in elkaar gezet .
Of het echt een thriller is weet ik niet meer zeer zeker een hele goede whodunit, waar van ook best een serie van te maken is.

Dit boek heeft met toch wel verrast.
Ik vind dit boek 4 sterren waard

Meer recensies van Laura19907