Rosamund Lupton

Artikelen 1 Newsroom 1 Spots 4 beschrijving bewerken

Rosamund Lupton (1964) is een Britse auteur. Ze studeerde aan de universiteit van Cambridge. Ze was boekenrecensent voor het literaire magazine Literary Review. In die periode won ze een wedstrijd voor het schrijven van het beste televisiescript en ze kon vervolgens fulltime aan de slag als scenarioschrijver bij de BBC, waar ze jarenlang scripts schreef voor televisie en film.

In 2010 maakte ze haar thrillerdebuuut met Zusje  (Sister, 2010). Het boek werd in Engeland en Europa direct een grote hit, en belandde zelfs op The New York Times bestsellerlist. Lupton won de Richard and Judy Award 2011 voor beste debuut en de Strand Magazine Critics Award 2011, eveneens voor beste debuut. Ook werd een optie op de filmrechten genomen. Inmiddels zijn van Sister  wereldwijd meer dan anderhalf miljoen exemplaren verkocht. 

Haar tweede boek, Later  (Afterwards, 2012), kreeg ook lovende kritieken. Het werd een Sunday Times bestseller, maar ook in de Verenigde Staten wist men Lupton weer te vinden. The Seattle Times en Amazon USA verkozen Afterwards  beide als de beste misdaadroman van 2012Haar derde boek The quality of silence  (vertaald als Dochter) verscheen in 2015 en werd net zo goed ontvangen als haar vorige boeken. De auteurs Louise Penny en Emma Donoghue roemden Luptons schrijverschap.

Nieuwste boek

3=2 winteractie thrillers 2023 - Rosamund Lupton Karin Fossum ... Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

De Luisterboekhoek / Marieke luisterde: Drie uur - Rosamund Lupton
08 mei 2021 5 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken