Een thriller met een maatschappelijk tintje
											Eerder las ik al Rosamund Luptons boek Zusje. Ik was toen erg onder de indruk van de bijzondere insteek en de plottwist aan het einde. Weet deze thriller me ook zo te pakken?
In Drie uur beland je meteen in een spannende situatie: een gijzeling op een basis- en middelbare school in Engeland. Er wordt geschoten en de dader belooft het gebouw drie uur daarna op te blazen. Scholieren, leraren, personeel en de dader zitten vast in het gebouw. Het worden de spannendste drie uur van hun leven.
Drie uur is een spannende actiethriller. De situatie wordt afwisselend geschetst door verschillende perspectieven: van slachtoffers in de gijzeling, maar ook familie die toekijkt en de politie die het probeert op te lossen. Niet alleen vanuit volwassenen, maar ook vanuit kinderen. Al die verschillende personages maken het verhaal een tikkeltje chaotisch, maar ook interessant. Beetje bij beetje krijg je steeds meer mee van de situatie. Hoewel dit verhaal voor mij niet per se een plottwist had (zoals bij haar andere boek wel zo was), wordt er in plaats daarvan langzaam opgebouwd naar een onthulling. Daarnaast weet de auteur weet de angst, maar zeker ook het lef, kundig te beschrijven. Ik was niet zo omver geblazen door dit boek als bij haar andere boek. Desalniettemin is dit boek vanwege het maatschappelijke tintje zeker wel prijzenswaardig. Het laat als geen ander zien hoe (helaas) gepolariseerd de wereld is en is dus ontzettend actueel!
Voor liefhebbers van Riley Sager en Nathalie Pagie.
Voor liefhebbers van Riley Sager en Nathalie Pagie.