Een dark romance vol aantrekkingskracht en zindering

Boekdine 22 januari 2026
Eindelijk een nieuwe CoHo! Colleen Hoover is ontzettend populair, dus des te benieuwder was ik naar haar nieuwe herschrijving van een van haar eerdere, korte verhalen.

In Woman Down lees je over Petra Rose. Ze is een succesvolle auteur, maar raakt bij haar laatste boekverfilming nogal in opspraak. Om zo min mogelijk mensen tegen te komen en om te werken aan haar nieuwe verhaal, vlucht ze daarom naar een afgelegen boshut. Onverwachts ontmoet ze daar rechercheur Saint, die wel voor hele goede inspiratie zorgt …

Ik heb veel verschillende meningen over dit boek voorbij zien komen, dus ergens is het wel ironisch dat het over een auteur gaat die veel kritiek over zich heen krijgt. En ook mijn mening is een beetje wisselend. Ik dacht eigenlijk het een thriller was, maar het valt beter onder de noemer dark romance. Om die reden was het verhaal niet helemaal mijn ding. De schrijfstijl is daarentegen wel wat je van Colleen Hoover gewend bent: het leest vlot weg, waardoor je gemakkelijk blijft doorlezen. Ook heeft het boek een aantal plottwists die ik totaal niet had zien aankomen. Voor de diepgang en compleetheid van het verhaal mochten ze van mij zelfs nog wel wat uitgebreider verteld worden, maar dat is misschien de erfenis van het feit dat het eerst een kort verhaal was. Het was misschien niet m’n favoriete CoHo, maar zeker vermakelijk!

Het is een verhaal vol aantrekkingskracht, zindering en duistere relaties. Liefhebbers van dark romance, mysterie en spice zullen ongetwijfeld erg van dit verhaal genieten!

Uitgeverij Zomer & Keuning, bedankt voor dit recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Meer recensies van Boekdine