Donker, maar romantisch

Boekdine 15 december 2025
Dit was mijn eerste kennismaking met het genre Dark Romance. In combinatie met Dark Academia lijkt me dit boek een mooie introductie met dit steeds populairder wordende genre.

Nightshade is het eerste deel van de nieuwe serie Sorrowsong University. Ophelia Winters wordt toegelaten op de elitaire en prestigieuze Sorrowsong universiteit. Juist voor haar is deze plek speciaal, want haar ouders zijn hier een paar jaar geleden om het leven gekomen. Ze probeert dan ook te achterhalen wat er precies is gebeurd met haar ouders. Al snel ontmoet ze de knappe, maar duistere Alex Corbeau-Green. Als zoon van haar hoofdverdachte probeert ze hem te vermijden, maar dat blijkt niet al te makkelijk …

Nightshade is toegankelijk, maar mysterieus. Het is donker, maar romantisch. Het heeft wat klassieke kenmerken van series over (kost)scholen, zoals verschillende afdeling waarin studenten thuishoren (hallo HP, Winx en Wednesday). Tegelijkertijd komen deze verschillende huizen maar weinig aan bod, wellicht komt dit nog (meer) terug in de volgende delen van deze serie. Ook gaat het verhaal over geld en macht, en is niemand echt te vertrouwen. De dynamiek en dialogen tussen de hoofdpersonages zijn speels en scherp. Al deze elementen zorgen samen samen voor een spicy en geheimzinnig verhaal. En aangezien het ook nog eens eindigt met een knaller van een cliffhanger, moet je bijna wel door naar het volgende deel. Ik vond het een leuke kennismaking met dit genre. Wel vond ik dat sommige aspecten, bijvoorbeeld het verlies van haar ouders, wat kortaf werden besproken. Daar miste ik wat diepgang en werd het voor mij soms een tikkeltje ongeloofwaardig. Desalniettemin een veelbelovend begin van een nieuwe dark romance/academia-serie!

Voor liefhebbers van Maxton Hall meets Harry Potter meets After.

Uitgeverij Zomer & Koning, bedankt voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening uiteraard niet beïnvloed.

Meer recensies van Boekdine