Grote contrasten in deze bloederige romance
Met zo’n interessante titel maak je mij meteen nieuwsgierig. Dit verhaal zou de perfecte combinatie zijn tussen een slasher en een romcom. Een groter contrast kan bijna niet …
In Zo vermoord je een man in tien dates gaat Jamie met haar beste vriendin naar een speeddate-evenement in een oude club. De avond krijgt nogal een bijzondere wending als plots de stroom uitvalt en Jamies date van dat moment voor haar neus wordt vermoord. Wat een romantische avond moest worden, lijkt uit te lopen op een bloedbad.
Zoals je alleen al uit deze synopsis kunt opmaken, is Zo vermoord je een man in tien dates een ontzettend bijzonder verhaal. Het focust erg op de grote verschillen tussen romcoms en slashers, maar weet het ook op een humoristische wijze samen te brengen. Als fervent lezer van de romcom vond ik het leuk om eens over uitstapjes naar het horrorgenre te lezen. Bovendien heeft de auteur een vlotte pen, waardoor je door het boek vliegt. Het verhaal is komisch, soms een tikkeltje absurd en staat vol met speelse verwijzingen naar horror- en romantische films. En dat de vrouwelijke hoofdpersonages badass, stoer en feministisch zijn, is een leuke bijkomstigheid. De titel vind ik wel wat ongelukkig gekozen, want het verhaal bestaat niet uit 10 dates. Toch was het ook de titel die me meteen naar dit boek trok.
Voor liefhebbers van romantische verhalen met een goede dosis humor, maar zeker niet voor lezers met een zwakke maag.
Uitgeverij Zomer & Keuning, bedankt voor dit recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening uiteraard niet beïnvloed.