Sprookjesachtig Noorwegen, heerlijk eten en een verboden liefde
De Noorse dochter gaat over Charlotte, die terug verhuisd naar haar geboorteland Noorwegen en zo dichter bij haar familie woont. Daar leert ze meer over het leven van haar overgrootoma Amalie, die al jaren een groot geheim bewaart. Het blijkt een verleden vol romantiek, verdriet en levenslessen, waar Charlotte zelf nog veel van kan leren.
Hoewel dit boek deel is van een serie, is het ook prima los te lezen. Net als bij de andere delen bestaat dit verhaal uit een duale verhaallijn die elkaar soepel afwisselt: Charlotte in het heden en Amalie in het verleden. Deze afwisseling maakt je als lezer nieuwsgierig naar het vervolg. De schrijfstijl is vlot en duidelijk. Het gaat over romantiek en dromen (durven) najagen, maar ook over verlies en vergeving. Hoewel dit verhaal genoeg serieuze thema’s bevat, vond ik dit verhaal iets minder diepgang hebben dan de eerdere delen die ik van deze serie las. Wel is de auteur erg geslaagd in het romantiseren van Noorwegen: ik kan niet wachten om het zelf eens te bewonderen. Het verhaal eindigt met een kleine sneakpeak naar het volgende deel, dus ik ben benieuwd!
Voor liefhebbers van Lucinda Riley, Muna Shehadi en Heather Morris.
Oceaan boeken (Park uitgevers), bedankt voor dit boek!