Een tikkeltje cliché, maar zeker vermakelijk

Boekdine 22 november 2025
Wellicht is het de nasleep van Halloween, maar ik zit op de een of andere manier helemaal in m’n thrillerera. En natuurlijk kan de populaire auteur Freida McFadden hierbij niet ontbreken.

In De vrouw op zolder neemt Sylvia een baantje aan als verpleegster van Victoria, die door een noodlottig ongeluk bijna niets meer kan en daardoor vastzit in haar huis. Maar Sylvia gaat twijfelen als ze Victoria’s dagboek vindt: Was het wel een ongeluk? Of heeft Victoria’s altijd attente en knappe man Adam er iets mee te maken?

Uit de synopsis kun je wel opmaken dat De vrouw op zolder weer een thriller over vertrouwen en schijn is. Via een psychologisch spelletje probeert McFadden je meerdere malen op een ander spoor te zetten. Het leest vlot door en heeft een hoop “je moet doorlezen, want je moet weten hoe het afloopt”-gehalte. Ook doordat er beetje bij beetje bij beetje meer prijs wordt gegeven over het verleden, word je erg benieuwd naar de ontknoping. Ik vond het verhaal zelf een beetje cliché, maar zeker wel vermakelijk.

Voor liefhebbers van Jeneva Rose en B.A. Paris.

PS ik las veel opmerkingen over dat de titel niet klopt (de vrouw zit immers op de eerste verdieping, niet op zolder), maar ik snap de dichterlijke vrijheid van de vertaler ergens wel. De vrouw op de eerste verdieping klinkt toch minder goed dan de vrouw op zolder.

Meer recensies van Boekdine

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.