Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

M.J. Arlidge

Artikelen 13 Newsroom 1 Spots 13 Topics 1

M.J. Arlidge schrijft al sinds het begin van dit millennium voor verschillende Britse crimeseries. Momenteel werkt hij aan het scenario voor een nieuwe verfilming van De laatste der Mohikanen  voor de BBC. Iene Miene Mutte is zijn debuut als thrillerauteur. Pop goes the Weasel en The Doll's House zijn delen twee en drie in de reeks rond inspecteur Helen Grace.

Helen Grace

Helen Grace is een eigengereide inspecteur bij de politie in het Engelse Southampton. Ze is een kei in het opsporen van seriemoordenaars. Ze geeft leiding aan een groep rechercheurs, maar als het erop aankomt, gaat ze vaak alleen op een zaak af, buiten alle regels om.

Ze is een stoere, motorrijdende vrouw, een harde werker die graag resultaten behaalt. Ze is intelligent en geeft nooit op, ook niet als ze zichzelf in het heetst van de strijd in gevaar brengt. Ze heeft namelijk thuis niemand die op haar wacht. Dat maakt dat ze ook eenzaam is. Ze heeft in het verleden wel relaties gehad, maar mannen kunnen haar doorgaans niet geven wat ze nodig heeft. In de latere delen wordt Helen persoonlijker en is ze niet alleen maar stoer. De lezer leert haar beter kennen met haar fouten en onzekerheden. Haar kwetsbaarheid wordt dan ook zichtbaar.

Helen heeft een moeilijke jeugd gehad die in Eeny Meeny uit de doeken wordt gedaan. Om met haar verleden om te gaan maakt ze gebruik van een in SM gespecialiseerde gigolo om zich te laten afranselen. Daarbij gaat het Helen niet om seksuele bevrediging. Ze heeft het laten pijnigen van haarzelf nodig om haar emoties onder controle te houden, normaal te blijven functioneren en haar werk te kunnen doen. Helen gebruikt daarom ook geen alcohol of drugs. Het omgaan met de demonen uit haar verleden speelt in de volgende delen ook steeds een rol.

Andere personages die terugkomen in de boeken over Helen Grace zijn haar collega en vriendin Charlie Brooks en journaliste Emilia Garanita. De relatie tussen Helen en Charlie komt soms onder druk te staan, maar ze komen altijd weer tot elkaar. Emilia Garanita is altijd op zoek naar een sensatieverhaal en probeert Helen regelmatig dwars te zitten.

1. Eeny Meeny (2014, Ienie Miene Mutte)
2. Pop Goes the Weasel (2014, Piep zei de muis)
3. The Doll's House (2015, Pluk een roos)
4. Liar, Liar (2015, Klikspaan)
5. Little Boy Blue (2016, Naar bed, naar bed)
6. Hide and Seek (2017, Wie niet weg is)
7. Love me not (2017, Klein klein kleutertje)
8. Down to the Woods (2018, In de maneschijn)


Laatste bewerking door Soraya Vink op 28/12/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

De laatste steen - M.J. Arlidge Steph Broadribb Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / SFF gaat op vakantie en neemt mee #2
10 juli 2019
Liefde voor YA & NA / Gelezen in december
31 december 2018 4 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics

Wanneer wordt het nieuwe boek van arlidge verwacht
door Helenaschra 2 reacties 3 likes

Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken