Advertentie
Het tribunaal van de ziel

Het tribunaal van de ziel

16
Rank 4773 Gelezen 18 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 20 Favoriet 1 Recensies 4
Thrillers & Spanning Top25's 1   Topics 0
Terwijl Rome wordt geteisterd door onophoudelijke regenbuien, bestuderen twee mannen in een café in de buurt van het piazza Navona een dossier. Er is een meisje verdwenen. Misschien in ze ontvoerd, maar als ze nog in leven is, is er niet veel tijd meer. Clemente is de leider, Marcus is een penitenziere, getraind om afwijkende elementen in een misdaad op te sporen en de verborgen kanten van het kwaad te ontdekken. Marcus is het enige die het meisje kan redden.

Hun pad kruist dat van Sandra, een politiefotograaf. Zij legt ogenschijnlijk onbetekenende details vast, omdat ze weet dat zich daarin aanwijzingen bevinden die naar de dader kunnen leiden.

Op zoek naar het meisje stuiten ze op een reeks moorden, die een gruwelijk patroon kennen: iemand brengt onbestrafte moordenaars in contact met de nabestaanden van hun slachtoffers. Wanneer gerechtigheid niet meer mogelijk is, is er alleen nog de keuze tussen vergeving en wraak.

Genre
Thrillers & Spanning
Oorspronkelijke titel
Il tribunale delle anime
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
Laatste editie
18 mei 2012
ISBN
9789028424630
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:

Hebban recensie

Pakt je vanaf de eerste pagina beet

door Niels Nijborg op 12-07-2012

Donato Carrisi heeft een echte rotkop. Op de foto op de zijflap staat de auteur van Het tribunaal van de ziel met samengeknepen ogen en een verbeten trek om zijn mond. Maar beoordeel een een boek niet alleen op de omslag of op het hoofd van zijn auteur. Carrisi is jurist en criminoloog en schrijft al sinds 1999 scenario’s voor film en tv. Een uitstekende combinatie om thrillers te schrijven....


Lezersrecensies (2)

door: Cees van Rhienen 1 like
Donato Carrisi noemt zelf Het tribunaal van de ziel een roman. De Nederlandse uitgever geeft er het predicaat literaire thriller aan. Voor mij heeft Carrisi het meeste gelijk.
Niet ieder boek waarin moorden worden gepleegd zijn thrillers. Dat bewijst dit verhaal wel. Het tribunaal van de ziel is een...

door: Heidi 1 like
Deze tweede van Carrisi is een indrukwekkend en een zeer complex boek. De eerste zin intrigeert je al meteen 'Het lijk deed zijn ogen open'.
Het verhaal begint 'vandaag' in een kort hoofdstukje en dan springt het onmiddellijk naar vijf dagen geleden. Tussen de vijf dagen voorafgaand aan het nu zijn...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook