Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 137 4 117 3 35 2 6 1 2
VN:

Alleen hij

297

Gelezen 320 Aan het lezen 7 Wil ik lezen 323 Favoriet 38 Recensies 30
Thrillers & Spanning Artikelen 3 Lijsten 3 Spots 7 Hebban 1000 665   Topics 0   Leesclub

Andrew Gross heeft met ‘Alleen hij’(The One Man)een bloedstollende en aangrijpende thriller geschreven waarin de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en die van Auschwitz in het bijzonder centraal staan.
1944. Terwijl in Europa de Tweede Wereldoorlog voortduurt, werken de Amerikanen uit alle macht aan het Manhattanproject. De code die ontbreekt is ontwikkeld door de Poolse natuurkundige Alfred Mendl, die uit het getto van Warschau op transport naar Auschwitz is gezet.
De jonge Pool Nathan Blum is Europa ontvlucht en werkt als vertaler voor de Amerikanen. Hij spreekt vloeiend Duits en Pools, hij is vindingrijk en nu hij alles en iedereen is verloren in de oorlog, is hij vooral vastbesloten zijn leven een zinvolle nieuwe wending te geven. Wanneer de Amerikanen hem vragen het welhaast onmogelijke te doen, aarzelt hij niet. Hij zal terugkeren naar Europa en infiltreren in Auschwitz in een poging Alfred Mendl te bevrijden.
Andrew Gross schreef eerder negen thrillers onder zijn eigen naam en daarnaast nog eens vijf thrillers samen met James Patterson.
‘Gross heeft de beschrijvingen van het kampleven opgetekend naar de verhalen van zijn schoonvader die in Auschwitz vastzat. Waar de hoofdpersonen fictie zijn, zijn de setting en veel van de personages gebaseerd op historische feiten. Voeg daaraan toe het inlevingsvermogen, de actie en de spanning en ‘Alleen hij’ is zowel een ontroerende als aangrijpende thriller.’ Booklist

+


Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Vertaald door
Gert Jan Kramer
Aantal pagina’s
410
Uitgeverij
De Fontein Romans & Spanning
Eerste editie
31 oktober 2017
Laatste editie
02 april 2019
ISBN
9789026142703 , 9789026142697 , 9789026147906
Boekinformatie wijzigen
3 keer bewerkt, laatste bewerking door Gerrit
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (30)

Keuze van de redactie
Guy Doms Hebban Recensent

Razende achtbaan - bestuurd door Gross - ontspoort nooit

door: Guy Doms 2 likes

Alleen hij gaat van start met een proloog als aanloopfase, waarin een oude man eindelijk beslist om zijn jarenlang verborgen levensverhaal te vertellen aan zijn dochter. Vanaf dan gaat het boek helemaal los. Welkom in het inferno van de Tweede Wereldoorlog en dat van het ijzingwekkende kamp...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Alleen hij

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.