Andrew Gross

Spots 3 beschrijving bewerken

Andrew Gross (1952) is een Amerikaanse zakenman en schrijver. Hij studeerde Engels aan het Middlebury College, en later bedrijfsmanagement aan Columbia University. Hij werkte een tijdlang in het familiebedrijf, de Leslie Fay Companies - een kledingproducent genoemd naar zijn moeder - tot hij in 1984 het zieltogende 'Head' overnam, het bekende tennismerk. In enkele jaren tijd maakte hij van Head weer de (beursgenoteerde) nummer 1 in de sector van de tenniskledij in de Verenigde Staten. Nadien keerde hij terug naar het familiebedrijf.

Zijn debuut als schrijver verliep moeilijk. Zijn eerste manuscript werd meermaals afgewezen, tot het in handen kwam van James Patterson, die na het lezen ervan Gross contacteerde voor een samenwerking. Samen met James Patterson schreef Gross vijf thrillers, die allemaal op nummer één in de Amerikaanse bestsellerslijsten hebben gestaan. In 2006 beëindigde Gross zijn samenwerking met Patterson. Code Blauw  uit 2007 is het solodebuut van Gross.

Seriepersonage: Ty Hauck

1. The Dark Tide (2008, Valse lading)
2. Don't Look Twice (2009, Dodelijke gok)
3. Reckless (2010, Roekeloos)

Laatste bewerking door Aimee (Hebban Crew) op 21/08/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Thriller Café / De loopjongen - Andrew Gross
18 september 2019 13 reacties
Thriller Café / Onze wensen en tips voor Sint en/of Kerst
24 november 2017 14 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken