Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Bewusteloos
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 31 4 49 3 23 2 8 1 2

Bewusteloos

113

Gelezen 127 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 90 Favoriet 7 Recensies 10
Thrillers & Spanning Spots 2   Topics 0
Raffael is een enigszins losgeslagen dertiger, die als toneeltechnicus in Berlijn werkt en woont; in onderhuur bij een aardige oude dame. Maar door zijn overmatig gebruik van alcohol verandert hij in een beest zonder gevoel. Al op de eerste bladzijde wordt hij na een nacht feesten bebloed wakker en hij vraagt zich af of hij misschien iemand heeft gedood. Zijn leven loopt steeds meer uit de hand en zijn relatie met zijn hospita verwordt tot een nachtmerrie als hij ontdekt dat ze heel veel spaargeld in haar slaapkamer heeft liggen. Hij martelt haar dagenlang en als zij daaraan bezwijkt, verlaat hij Duitsland met het geld.

Hij heeft ontdekt dat zijn ouders, die hij jarenlang uit het oog is verloren, in Toscane een nieuw leven hebben opgebouwd en een luxe bed-and-breakfast runnen. In Raffaels kindertijd is hun iets verschrikkelijks overkomen, toen Raffaels tweelingzusje Svenja door geweld om het leven is gekomen en het vermoeden heel sterk was dat haar twaalfjarige broertje de dader was. Raffael is toen naar kostschool gestuurd en daar verder gecorrumpeerd. De ouders zijn in Toscane compleet opnieuw gestart, met een nieuwe dochter, Stella, die nu net zo oud is als Svenja toen zij om het leven kwam.

Een tijdlang slaat Raffael hen vanaf een afstandje jaloers gade, en dan dringt hij hun leven binnen, met alle gevolgen vandien. Te weten: een stel moorden, een op het verkeerde been gezette Italiaanse politieman, en een waanpsychose waarin Raffael in Stella zijn overleden tweelingzusje herkent.

Uiteindelijk belandt de moeder in een psychiatrische gevangenis, waar zij het hele verhaal aan de gestichtsarts uit de doeken doet.
+


Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Oorspronkelijke titel
Bewusstlos
Vertaald door
Corry van Bree
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
Eerste editie
26 juni 2013
Laatste editie
05 juli 2013
ISBN
9789045207612 , 9789045205021


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Snoefie
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (10)

Keuze van de redactie
Hebban Recensies Hebban Recensent

'Bewusteloos' lees je in één ruk ademloos uit

door: Hebban Recensies 1 like

De in 1957 in Berlijn geboren Sabine Thiesler schrijft naast thrillers en romans ook theaterstukken en draaiboeken voor televisie, en werkt ze als (stem)actrice. Bewusteloos is het vijfde vertaalde boek van haar hand.

“Hij kwam in de zomer. Volstrekt onverwacht. Maar hij was geen mens, hij was een...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Bewusteloos

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.