Advertentie
Tumblr_nv69acihdY1s4alpuo1_500
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 22 4 47 3 19 2 3 1 2
Volkskrant:
NRC:

Bidden en vallen

93

Gelezen 97 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 57 Favoriet 10 Recensies 17
Literatuur & Romans Artikelen 5 Newsroom 1 Lijsten 1 Spots 1   Topics 0

Hij is zo dichtbij; hij kan het bijna aanraken. Tom Kuiper, accountmanager van het luxe horlogemerk Omega, moet een succes zien te maken van zijn zakenreis naar Hongkong. Dan komt alles goed. Dan kan hij eindelijk bedaren en misschien weer eens lief zijn voor zijn gezin. Maar op een warme zondagochtend in november raakt Tom Kuiper zichzelf helemaal kwijt. In een plantsoen vlak bij huis laat hij zich in met een jonge Marokkaan. Het betekent het startsein voor de desintegratie van zijn wereld.

Terwijl Tom koortsig naar zichzelf zoekt op een eiland voor de kust van Hongkong, bijgestaan door een witte aal en Hollywood-acteur Daniel Craig, beginnen ook de mensen thuis hun grip op het leven te verliezen. Echtgenote Els vindt tijdens een catastrofale Zen-retraite niet bepaald wat ze zocht. Farid, een rechtenstudent en amateur kickbokser, vecht nog steeds voornamelijk tegen de jongen die hij niet langer wil zijn. Chris, een door de mand gevallen schrijver, verbergt zich op zolder bij zijn zus Els en zwager Tom, waar hij een verhaal ontdekt dat hem dwingt te kiezen tussen succes of familie, en denkt zijn nieuwe vriendin Anne met hem eindelijk liefde en een toekomst te hebben gevonden. En ergens is ook nog de jongen uit het plantsoen, met wie het allemaal begon.

Bidden en vallen is een roman over zoeken en vinden, over vasthouden en verliezen, over zijn en niet-zijn. Een boek over het aldoor schrijven en herschrijven van ons eigen verhaal.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
448
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Eerste editie
20 oktober 2015
Laatste editie
27 oktober 2015
ISBN
9789038800806 , 9789038800813


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (17)

Keuze van de redactie

Wie is Tom Kuiper?

door: Lolkje de Vries 1 like

We lopen allemaal rond met een beeld van onszelf in ons hoofd. Soms gebeurt er iets waardoor dat beeld niet langer strookt met de werkelijkheid. Dit laat Henk van Straten (1980) accountmanager Tom Kuiper overkomen in zijn roman Bidden en vallen. Hij loopt op een zondagochtend een plantsoen in en...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Bidden en vallen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken