Advertentie
Charlie en Eddie

Charlie en Eddie

4
Gelezen 6 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 1
Junior   Topics 0
'Charlie en Eddie' is een jeugdboek van Paul Dowswell over de Eerste Wereldoorlog. Dit boek is geschreven in korte zinnen en makkelijke woorden, waardoor het ook heel geschikt is voor kinderen met leesproblemen.
De broers Eddie en Charlie, 17 en 18 jaar oud, vinden een foto van twee Engelse soldaten op een strand in Frankrijk. Ze hebben het geweer met bajonet in de hand en staan op het punt zich te storten in het oorlogsgeweld. Wat Eddie en Charlie (nog) niet weten is dat de twee soldaten hun oud-ooms zijn, die in hun enthousiasme om de Duitsers te verslaan hebben getekend voor een zogenoemd vriendenbataljon. Wat als een romantische heldendaad begint, eindigt voor de twee rekruten in een nachtmerrie. Een aangrijpend boek van de auteur van Ausländer.
Genre
Kind & Jeugd
Fictie 10-12 jaar
Aantal pagina’s
96
Uitgeverij
Callenbach
Laatste editie
11 oktober 2016
ISBN
9789026621994 , 9789026622007
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Twee jongens vechten in een oorlog.. Zullen ze de oorlog overleven?

door: Ingridje 1 like
Charlie en Eddie is het verhaal van twee broers aan het front verteld vanuit twee tijdstippen: 2016 en 1916. Het gedeelte in het heden is klein gehouden omwille van de impact van het andere gedeelte. Iets wat wij nooit kunnen inbeelden is hoe erg een oorlog voor opgroeiende jongeren eigenlijk wel...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook