Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
De Jong-Dagboek van een puber
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 11 3 12 2 4 1 1

Dagboek van een puber

29

Rank 2480 Gelezen 31 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 12 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie Artikelen 1 Spots 1   Topics 0

Lief dagboek, de conclusie die ik na vandaag kan trekken: ik zit in de klas met een stel massakonijnen die absoluut niet bij mij passen. Ik voel me eenzaam, leeg en alleen. Zes hele lange jaren! Zes jaar en dan is het voorbij. Leeg, helemaal leeg.
Wie is in staat om zonder gevoel van schaamte zijn puberdagboek te herlezen? De meeste dagboeken belanden in een vergeten doos, in de haard of in een papierversnipperaar. Raoul de Jong beschouwt de auteur van zijn dagboeken daarom niet als zijn jongere zelf maar als ‘een twaalfjarig monster dat met veel gevoel voor drama schittert in zijn eigen op Beverly Hills 90210 geïnspireerde soapopera’. Op hilarische wijze analyseert De Jong fragmenten uit zijn dagboek waarin opstandigheden, ontluikende liefdes, gebroken harten en existentiële crises elkaar in hoog tempo afwisselen. Maar De Jong geeft niet alleen een inkijkje in de tere puberziel, zijn verwijzingen naar popmuziek, tv-programma’s en nieuwsfeiten brengen je als lezer onmiddellijk terug naar de jaren negentig van de vorige eeuw.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
128
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
01 maart 2018
Laatste editie
07 maart 2018
ISBN
9789403110905 , 9789403111001


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Dagboek van een puber

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.