Advertentie

De rainmaker

180
Gelezen 316 Aan het lezen 7 Wil ik lezen 57 Favoriet 9 Recensies 3
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Lijsten 1 Top25's 4   Topics 0

Rudy Baylor staat aan de vooravond van een carriere als advocaat. Maar helaas, Brodnax & Speer, het advocatenkantoor waar hij direct na zijn studie had kunnen beginnen, wordt overgenomen en alle medewerkers komen op straat te staan. Rudy is zijn baan alweer kwijt. En in Memphis, waar de straten zijn geplaveid met advocaten, is dit geen rooskleurig vooruitzicht.

Rudy ziet zich gedwongen tot een vernederende gang langs alle mogelijke advocatenkantoren. Hij is tot steeds grotere concessies bereid, als hij maar aan de slag kan. Ten slotte brengt hij ten einde raad zijn dagen door in poliklinieken en op eerstehulpposten in de hoop een zaak voor zijn eigen miezerige kantoortje te pakken te krijgen. Rudy is diep gezonken.

Totdat een van die zaakjes een heuse Zaak blijkt te zijn. Rudy ziet kans een gigantische levensverzekeringsmaatschappij voor het gerecht te dagen, met een schadeclaim van maar liefst 10 miljoen dollar. Rudy Baylor, het groentje, ziet zich in de rechtszaal geplaatst tegenover een leger geslepen topadvocaten...

Het boek De rainmaker van John Grisham is verfilmd onder regie van Francis Ford Coppola. De hoofdrollen worden vertolkt door sterren als Matt Damon, Jon Voight, Mickey Rourke en Danny DeVito. Het resultaat is een productie van absolute topkwaliteit. Het is dan ook voor het eerst dat Grisham erin heeft toegestemd zijn naam aan de titel van een film te verbinden.

Genre
Thrillers & Spanning
Pockets populaire fictie
Thriller
Pockets spanning
Oorspronkelijke titel
The Rainmaker
Vertaald door
Jan Smit
Aantal pagina’s
488
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers
Laatste editie
09 mei 2009
ISBN
9789022982266 , 9789022983829 , 9789044928761 , 9789046110034 , ...
+Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Gerrit
Rapporteer deze bijdrage

Lezerswaarderingen

5 35 4 94 3 51 2 0 1 0

Artikelen over De rainmaker

De keuzes van John Grisham
31 oktober 2015
  Meer artikelen

Andere media

VN:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

door: Tina Colpaert-2452 1 like
Ik heb lang getwijfeld of ik dit boek 4 of 5 sterren zou geven, maar aangezien ik niet gemakkelijk sterren geef heb ik toch maar 4 genomen. De rainmaker is een geweldig boek. Ik zou het aan iedereen willen aanraden. Ik heb nog niet alle boeken van John Grisham gelezen, maar als ze allemaal zo...

door: Sietske-1427 1 like
Een mooi boek om te lezen. Niet mega-spannend, maar leest wel lekker weg. Ik heb meerdere boeken van Grisham gelezen, en ik moet zeggen dat deze bij de beteren hoort.

door: Bob Broekhof-965 1 like
Het is een mooi gegeven, een rechtszaak tegen een verzekeringsmaatschappij die door liegen en bedriegen groot is geworden, en letterlijk over lijken gaat.
Rudy Baylor krijgt deze zaak als eerste op zijn bureau, maar heeft nog wel wat tegenslagen te overwinnen voor hij hier echt aan kan beginnen.
Dit...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook