Advertentie
De Rooie

De Rooie

0
Rank 5889 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Bert Oosterbosch (1957–1989) was hardrijder van beroep. Ongeacht fysieke problemen en negatieve doktersadviezen bleef hij rijden. Tot hij zich letterlijk dood reed. Oosterbosch leidde in 1978 het Nederlandse kwartet naar de wereldtitel op de 100 kilometer. Daarna debuteerde hij als beroepsrenner in de ploeg van Peter Post en werd Oosterbosch wereldkampioen achtervolging in Amsterdam. Ook won hij meerdere etappes in de Tour de France.

Maar achter dit fraaie palmares ging een tragisch verhaal schuil. Heimwee, doping, hersenvliesontstekingen en knieblessures noopten hem te stoppen met wielrennen. Toen hij ondanks dit alles toch een rentree wilde maken, kwamen daar ook nog eens forse hartproblemen bij. Bert zette door, maar zijn passie voor de fiets werd hem fataal.

Dit is het opzienbarende verhaal van Bert Oosterbosch, wielrenner tot in de dood.

John van Ierland (1964, Breda) heeft al 50 boeken op zijn naam staan, waaronder de biografieën van Mathieu Hermans (2013) en Gerben Karstens (2017). Van Ierland schrijft met passie over heroïsche koersen, gestoken tandwielen,
tegenslag en overwinningen. Voor De Rooie interviewde hij Berts weduwe, zus, vader, oud-ploeggenoten en talloze andere betrokkenen.
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Woordmagie
Laatste editie
06 december 2019
ISBN
9789082516395
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic